Sjefredaktør Espen Bless Stenberg håper Kasper Junker kommer tilbake som helt, og bøtter inn mål for Glimt. Rune Nilsen/NTB Scanpix

Nå, Kasper Junker, må du bare bøtte inn mål, så er du en helt igjen

KOMMENTAR: Sagaen om Philip Zinckernagel ble bare toppet av sagaen om landsmannen Kasper Junker. To dansker som så gjerne ville ut i verden. Begge dro. Én måtte komme tilbake. Glimt ønsket ikke å gå videre i forhandlingene med tyrkiske Kayserispor, etter at sistnevnte angivelig hadde lagt inn et bud på 25 millioner kroner for dansken. 

Budet inneholdt visstnok for mange opsjoner. Kombinert med Glimts dårlige erfaringer med salg til tyrkere, valgte klubben å kansellere forhandlingene. Forståelig nok. Når man sitter på en gullkalv som kan gi mange millioner i kassa, vil man selvfølgelig være sikker på at man kan innkassere full pott. 

I etterkant har daglig leder Frode Thomassen sagt at det ikke lå noen konkrete bud på bordet, og at Glimt-ledelsen fort skjønte at det ikke kom til å bli noe overgang for Kasper Junker. Jeg er overbevist om at dersom en engelsk klubb hadde lagt 20-25 millioner på bordet, ville nok Thomassen og Co vært langt mer tilbøyelig for å la Junker forlate. 

Men det har virkelig stormet rundt Glimt de siste ukene. Søndag var Bodø Nu på plass på flyplassen for å vinke farvel til Kasper Junker. Dansken var ferdig pakket. Leiligheta i Bodø rensket. Alle eiendelene til Junker befant seg i to-tre fullstappede kofferter ved innsjekkinga på Bodø lufthavn. 

Jeg fikk følelsen av at alt kom til å rakne for de regjerende seriemesterne fra nord. Laget som hele landsdelen har vært så utrolig stolt av det siste året. Laget som selv tromsøværinger lot seg imponere av. Laget som ga oss alle klumper i halsen og tårer i øynene. 

Kommentaren fortsetter under lenka.

Glimt er den mest suverene seriemesteren noensinne i norsk toppserie. I hovedrollene spilte de to danskene. Philip Zinckernagel ble til slutt kåret til årets spiller i Eliteserien, mens Junker ble årets toppscorer. 

Men det er lett å se seg blind på hvem som gjorde hva, og hvem som gjorde mest. Stammen i Glimt er fortsatt her. Fredrik André, Patrick, Ulrik, Marius Lode, Nikita, Alfons, Ola...ja, lista er lang over spillere som bygger opp under stammen av svært viktige spillere i Glimt. Spillere som også kommer til å bli viktige i neste sesong. De lojale arbeidshestene. 

Og nå er Kasper Junker tilbake etter en liten tur til Oslo. Jeg håper Kasper også blir viktig for Glimt i 2021. Jeg håper han klarer å legge uenighetene med klubben bak seg, og fokusere mot neste overgangsvindu. For er det én ting som er sikkert, så er det at man som fotballspiller er ferskvare. Leverer man ikke, er man ikke interessant for andre klubber. 

[annonse]
Jeg er helt sikker på at Glimt vil holde lovnaden sin om å selge Kasper for den rette prisen, men det er opp til dansken å prestere på banen, og gjøre seg attraktiv og lekker. 

Så, Kasper Junker, nå må du bare bøtte inn mål for Glimt, så er du en helt på Aspmyra igjen. Den store proffdrømmen vil nok gå i oppfyllelse, men da må hodet være på rett sted, og fokuset må være i krysset. Vi krysser fingrene for mange Glimt-mål i 2021. Sammen skal vi juble igjen. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.