Foto: Thor-Wiggo Skille

Innfører flere typer bussbilletter: –⁠ Blir et populært alternativ

Nordland fylkeskommune innfører nye periodebilletter, 24-timers, 3-dagers og 7-dagers billetter. I tillegg får du nå kjøpe ungdomskort og Travel Pass Nordland – alt i appen Reis.


Det skriver de i en pressemelding.

Når det gjelder prisene vil 24-timersbillettene koste det samme som tre enkeltbilletter.  Tre dager koster det samme som fem enkeltbilletter og sju dager koster det samme som sju enkeltbilletter.

Regner med at det blir populært

De nye billettene, spesielt 7-dagersbilletten er for de som reiser flere turer hver dag, men bare en liten periode.

– Vi regner med at 7-dagersbilletten blir et populært alternativ av disse billettypene. Flere aktører har spurt etter denne. Blant annet elever og skoleelever som kun er her i perioder. Den ordinære periodebilletten for 30 dager blir for dyrt, det samme blir enkeltbilletter for en hel uke om du trenger å reise flere ganger hver dag, forteller en fornøyd fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

3-dagers billett og 24-timers billetten passer for de som skal på kurs og konferanser. Flere av byene i Nordland har blitt bedriftsbyer hvor det kommer mange reisende på konferanser.

– Periodebillettene kan du kjøpe i alle sonene i Nordland. For tilreisende vil det ofte være greit å kjøpe 3-dagers billetter for de som er her på besøk.

Vil øke aldersgrensen på ungdomskort

Ungdomskortet er en 30-dagers billett som kan brukes på alle fylkeskommunens buss- og hurtigbåtruter uavhengig av soner. Den gjelder i dag for alle mellom 16 og 19 år, men i fylkestinget i neste uke, vil det bli vedtatt at denne aldersgrensen skal økes til å gjelde alle fra 16 til og med 25 år.

– Jeg regner med at fylkestinget vil gå for innstillingen vår om å øke aldersgrensene. Også ungdomskortet kan kjøpes i appen Reis. Fra 1. juli vil denne også gjelde helt opp til og med de som er 25 år, presiserer Sande.

Rettet mot turistene

Travel Pass Nordland er rettet inn mot turistene. Den har en bruksperiode på 7 dager og kan brukes på alle fylkeskommunens buss- og hurtigbåtruter, uavhengig av soner.

– Travel Pass Nordland er perfekt for alle som ønsker å reise over lengre strekninger og med både buss og båt. Her kan du reise så mye du vil for bare 1290 kroner, og halv pris for barn. Et veldig godt produkt for de som ønsker å oppleve mye av Nordland, underbygger Sande.

Tror at flere vil reise kollektivt

Fylkesråd Sande tror periodebillettene vil hjelpe flere med å velge kollektivt når det finnes flere billett-muligheter.

– Disse billett-typene passer bra for de som plutselig får behov for å ta bussen i en kortere periode. Du har stor fleksibilitet, hopp av og hopp på når du vil. Dette vil garantert passe for mange, og er veldig lettvint, avslutter fylkesråd Monika Sande.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.