Bildet er fra Reipå, noen mil sør for Bodø. Mandag er det syv plussgrader der, viser kameraet til Statens Vegvesen. Foto: Statens Vegvesen

Her er det syv plussgrader: – Nå får dere regn

Skrevet av Espen Bless Stenberg
22.02.2021 06:18 - OPPDATERT 22.02.2021 10:13

Nå blir det væromslag i Bodø. Forbered deg på regn.

Det siste døgnet har det vært utfordrende vær i Bodø og Salten forøvrig. Det har lavet ned med snø, men det har vært 4-5 minusgrader. Nå skal dette forandre seg. Allerede på Reipå var det klokken 06.00 hele fem plussgrader, samtidig som det var 3-4 minus i Bodø. 

Statens Vegvesens veikamera viser at det er syv grader i området rundt Reipå, like før klokken 07.00. 

– Det ligger en skarp front rundt Bodø nå. Denne beveger seg nordover, og det blir fort varmere hos dere. På Reipå er det nå seks grader. På Røst er det fem plussgrader, sier vakthavende meteorolog Roar Inge Hansen hos Storm Geo i Bergen. 

Han forteller at det i løpet av tirsdag vi komme nedbør i form av regn.

– Kulda blir presset vekk av den varme fronten om er på vei nordover, og dere vil nok få regn i løpet av tirsdag. Varmen vil også føre til at en del smelting.

– Er det våren som er i anmarsj allerede?

– Ja, du kan nesten si det. I kombinasjon med kulda dere har hatt nå, kan det fort føles som vår. Ihvertfall en stund framover, sier Hansen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.