Salstraumbruas gatelys overtas nå av fylket. Foto: Marion Klette

Nå overføres hundrevis av gatelys til fylket - resten ligger an til å demonteres

Bystyret vedtok torsdag å overføre 209 gatelys ved fylkesveier i Bodø til fylket. De resterende 662 gatelysene ligger an til å demonteres.

 
Tidligere har Bodø Nu skrevet om kommunens forhandlinger med Nordland Fylkeskommune og Statens Vegvesen om å overføre 871 gatelys til fylket og staten. Disse gatelysene eies og drives i dag av Bodø kommune, men ligger ved fylkes- og riksveier. Kommunen ønsker ikke å fortsette med å drive og finansiere disse fremover, som er årsaken til forhandlingene med veieierne.

Kommunen har bare lyktes med å avtale en overføring av 209 gatelys av disse 871. En oversikt over hvilke kan du lese her. Under torsdagens møte i bystyret vedtok politikerne å overføre de 209 gatelysene de har blitt enige om, samt kostnaden på 2,1 millioner kroner som skal gå til oppgradering av de lysene som overtas av fylket.

De gatelysene kommunen ikke får overført til fylket og staten planlegges demontert. Demonteringen av disse resterende 662 gatelysene ser ut til å koste en sum mellom 1,5 og 2,1 millioner. Disse midlene vil administrasjonen søke om til neste tertial.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.