Foto: Roar Wiik

Nå skal Molostuas skjebne avgjøres - ligger an til riving

Skrevet av Espen Bless Stenberg
10.03.2021 10:03 - OPPDATERT 10.03.2021 11:47

Som følge av den nye bydelen som skal bygges ved Molorota, må blant annet Molostua rives.

Det er igangsatt et større reguleringsarbeid vest for Molorota, hvor Breivika Utvikling Bodø AS har planlagt å bygge ut en ny bydel ved sjøfronten. I den forbindelse må annen gammel bygningsmasse vike. Tomtearealer må selges eller byttes bort. Bodø kommune eier store deler av arealet i dette området, og planlegger nå dette for salg, eller makebytte. 

Reguleres bort

Molostua er et servicebygg som ligger i Molorota, og eies av Bodø Havn. I sakspapirene til torsdagens formannskapsmøte, foreslås det at servicebygget skal overdras og disponeres av Bodø kommune. Det samme med Sandkaia. Ifølge saksfremlegget har ikke Bodø Havn planer for framtidig drift i Molostua, og de få funksjonene som er der i dag, kan flyttes. 

– Den pågående reguleringsprosessen legger opp til at Molostua reguleres bort, skriver rådmannen. 

Rives eller flyttes

Noe som i klartekst betyr at dersom Formannskapet, og Bystyret går for rådmannens forslag, vil Molostua bli revet. Tomta skal byttes bort i et makebytte med Breivika Utvikling Bodø AS. 

– Når det gjelder Molostua vil det etter kommunens overtakelse bli sett på muligheten til å skape økt aktivitet i området fram mot 2024, og inntil Molostua flyttes/rives. Samtidig må havna få tid til å tilpasse driften uten at de økonomiske konsekvensen blir for store. Servicefunksjonen til gjestehavna må ivaretas i bygget inntil alternativ løsning foreligger.

Molostua er i dag et servicebygg tilgjengelig for de som har plass i småbåthavna i sentrum. Bygget framstår som nyoppusset, og på innsiden er det dusjer, toaletter, vaskemaskiner og tørketromler tilgjengelig. I tillegg er det et eget selskapslokale i andre etasje. 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.