Min Side, og tegning av nye abonnement er for øyeblikket stengt grunnet teknisk vedlikehold. Ved spørsmål kontakt kundesupport.

Foto: NTB

«Når hele Bodø sentrum danser på en vanvittig Opptur, sørger Glimt for rock’n roll på Sunnmøre»

Dette er en kommentar og gir kun uttrykk for journalistens meninger.


 
Fra klippfisk til plukkfisk

Når hele Bodø sentrum danser på en vanvittig Opptur, sørger Glimt for rock’n roll på Sunnmøre.

Noen fotballkamper er verre enn andre. Dette var en slik. Eller der er jo ikke helt sant, det finnes mange vonde kamper. Stort alle unntatt de hvor Glimt leder med fire mål til pause. Litt sånn Jerv og Linfield, liksom.

Men du vet aldri hva du møter på Sunnmøre. I dag var Color Line Stadion badet i sol, og Glimt stilte i uskyldshvite drakter. Og det åpnet oppskriftsmessig med 1-0 til Glimt etter Mvuka i kjent stil løp seg fri på høyre og inne foran mål ventet Boniface.

Men så ...

Kanskje var det forsøk på å blidgjøre Ålesund etter at de røk ut av cup’en på en walk-over? Uansett, Glimt la alt til rette for at klippfiskbyen fikk en sterk kandidat til årets mål da Ødemarksbakken fikk lov å score fra egen halvdel.

Hadde det ikke vært for at jeg nettopp var ferdig med å beise terrassen, så hadde jeg rømt ut til varme, mygg, fluer og veps. Det virket mer fristende enn å bli ydmyket på denne måten.

Men så ...

Herrene Mvuka og Boniface var ikke ferdige. 2-1. Og pulsen kom ned under 150.

Fem minutter senere var jeg sikker på at det sto 3-1. Jeg hørte brølet fra Aspmyra. To sekunder senere gikk det opp for meg at A) Dette var en bortekamp og B) Det er Opptur-helg i byen.

Nuvel.

Når så den samme Boniface treffer stolpen og keeper på to 100-prosents sjanser, begynner du å tvile.

89: OMG Kallevåg får ballen servert på fem-meteren, men bommer! Hvor er hjertemedisinen?

Fire minutters tillegg???? Er ikke sunnmøringene verdenskjente for å være gjerrige da? Har råd til å gi bort fire minutter? Dette lover ikke bra.

90+2: Ålesund ligger lavt. Ja, hvem trenger høyt press når du kan score fra egen banehalvdel?

90+4: Ålesund med frispark 30 meter fra mål. 20 meter nærmere ennn da de scoret ...

90+5: Var det ikke fire minutter da? Hva skjer? Må vi be en stille bønn? En høylytt bønn. Så høyt at vi overdøver Opptur-festen?

SLUTT!!!

JADA!!

Når hele Bodø sentrum danser på en vanvittig Opptur, sørger Glimt for rock’n roll på Sunnmøre.

Dette seieren var viktig. Den satt langt inne. Nå kommer kampene tett, og dette var kanskje en av de mest vriene. Igjen, en dag for stang ut, men vi ser en voldsom mental styrke hos dette laget. Unge spillere som spiller som om de har 10 års erfaring.

Dette laget spiller med hjertet ute på drakta, de blør for klubben og byen.
Og Ålesund?

De gikk fra klippfisk til plukkfisk ...

Denne høsten kan bli vakker, dere.

Førr evig!

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.