Russen spiller fotball og fester på Mørkvedlia. Kun timer etter at de fikk streng beskjed om å unngå slik oppførsel. Foto: Tipser.

Når idiotien får over hundre ansikter

MENING: – Når man ikke trodde det kunne bli stort verre, driter bodørussen seg loddrett ut nok en gang. Nå bør kommunen og politiet slå en rød, blå og svart strek over resten av årets feiring, mener journalist Sindre Kolberg.

Det begynner å bli en stund siden man skjønte at Korona-viruset ville amputere årets russefeiring temmelig kraftig. Russebusser og høylydt festing ble i stedet skiftet ut med avstandsregler og smittevern.

Skjønt, det ser ikke russen i Bodø ut til å bry seg særlig med.


GJENTAGENDE IDIOTI

For der resten av oss gjør det vi kan for å overholde myndighetenes anbefalinger, er det voldsomt provoserende å se at andre gir faen.

Opptil flere ganger har det vært rapportert om hundrevis av russ samlet på et lite område i Maskinisten.

Tirsdag kveld var det - bare for å bryte to forbud på en og samme gang - fyllefotballkamp på Mørkvedlia kunstgress. Over hundre personer var tilstede, deriblant deler av russestyret.

Adferden er så dum og uansvarlig at det nesten føles rart å poengtere det. Hva går egentlig gjennom hodene på folk?

AVSLUTT

Bare et halvt døgn før opptrinnet på Mørkved, ga smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen klar beskjed til russen.

– Det er totalt uakseptabelt. Jeg kommer til å bruke de maktmidlene som står til rådighet, advarte han.

Nå bør Hagen og resten av kommunen gjøre alvor av truslene.

Ikke mer festing. Ikke flere samlinger. Russetiden 2020 bør offisielt være over når man gang på gang viser at det er umulig å tenke rasjonelt og forsøke å hindre Korona-smitte. Sjansene bør være brukt opp,.

Å bekjempe viruset er en kollektiv dugnad. Det funker bare hvis alle bidrar. Myndighetenes tiltak rammer ulikt - og i mange tilfeller alvorlig.

Salonger har måttet stenge. Restauranter har gått konkurs. Folk har mistet levebrødet sitt. Andre lever i usikkerhet for om jobben deres i det hele tatt er der om noen uker.

Da bør det minste problemet være å unngå å ta seg en fest. Russ eller ikke.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.