«Når selveste Jesus kommer til Glimts katedral, ventes det et helvetes kok»

Aldri før har jeg gledet meg så mye til vinteren som nå. Takket være Bodø/Glimts suksess de siste årene, kommer det til å bli en av de varmeste vintrene i manns minne.


Fredag ble det nemlig klart hvem Glimt møter i Europa League, og vipps så er det sure tapet mot Dinamo Zagreb glemt. For fy faen for ei gruppe de havnet i! 

Arsenal, PSV Eindhoven, og Zürich. Tre navn som det virkelig klinger av, og tre klubber som drar med seg internasjonale navn inn i gruppespillet. Vi kan nevne i fleng, og begynner med Arsenal

Martin Ødegaard er kanskje klubbens mest omtalte spiller. Nordmannen har virkelig spilt seg inn i Arsenal-fansens hjerter, og han har lagt sjela så hardt inn i klubben at han til slutt ble kaptein. Han er også en av Norges største superstjerner, i sterk konkurranse med Erling Braut Haaland. 

En som kjemper med Ødegaard om å være klubbens største stjerne er nysigneringen Gabriel Jesus.  Han ble nettopp solgt fra Manchester City for 450 millioner kroner, og kommer til å få det hett på kunstgresset i Bodø. Brasilianeren er ingen hvem som helst. Han har over 150 kamper for City, og nærmer seg 60 for Brasils  landslag. 

Av meritter kan vi nevne at Jesus har vunnet Copa America med Brasil, fire ganger Premier League, og har et sølv i Champions League med City fra 2021. I tillegg er det verdt å nevne at han ble OL-mester med Brasil i 2016. 

Og for å si det sånn, det skal faen meg bli ei åpenbaring å se en superstjerne av Gabriel Jesus' kaliber på Aspmyra, og det ventes et helvetes kok i Glimts egen katedral. 

PSV Eindhoven har alltid vært en europeisk storklubb, og ledes i dag av selveste Ruud Van Nistelrooij. Den gamle Manchester United-stjerna trenger vel knapt noen presentasjon, men vi kan jo nevne at han herjet i Premier League mellom 2001 og 2006. Han scoret 95 mål på 150 kamper, og gjorde livet surt for oss som elsker andre klubber i England. Han har også 68 kamper for Real Madrid, hvor han puttet 46 mål. Han er også en klubblegenden i PSV Eindhoven som han spilte for mellom 98 og 01. Han scoret 62 mål på 67 kamper for den nederlandske klubben. 

Den sveitsiske klubben Zurich er kanskje det mest ukjente kortet blant dette firkløveret av ei gruppe. Om PSV og Arsenal kanskje er de to sterkeste kortene, er vel Zurich den utfordreren som antakelig er mest overkommelig, og på samme nivå som Glimt. 

Zurich har tatt seriemesterskapet 13 ganger i Sveits, samt at de har vunnet den sveitsiske cupen 10 ganger. To ganger har de kommet til semifinalen i Cupvinnercupen og Serievinnercupen. Dette var i 1964 og i 1977. I forbifarta kan vi jo nevne at Ole Sælnes er en del av troppen til FCZ. 

Den hardeste motstanderen er garantert Arsenal. Engelsk fotball er noe helt spesielt med tanke på tempo og fysikk. Der kommer Glimt til å få kjørt seg skikkelig, men alle vet hva som kan skje på hjemlig kunstgress, når vinterkulda drar seg til og vestavinden står på innover Aspmyra. 

Om Arsenal går på en 6-1-smell, er vel heller lite trolig. Men at Glimt kanskje klarer å spille seg til en uavgjort på hjemlig gress, det ser jeg absolutt ikke bort fra. 

Alt ligger uansett an til at det blir en vanvittig vinter for oss som elsker fotball, og oss som elsker Glimt. Dette blir helt enormt! 

Heia Glimt!

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

glimt Bodødebatt