Morten Gamst Pedersen (til høyre) ble ingen populær mann på Aspmyra. Men dro derfra med tre poeng i lomma. Foto: Per-Inge Johnsen

Når du faker en hodeskade for å hale ut tiden, burde du bli utvist på livstid

MENING: La én ting være klart: TIL vant fortjent. Men den moralske kloakken som ble utvist på Aspmyra er til å spy av.

Greit nok. Fotballspillere er kjent for å falle lett. Det blir stadig vekk delt ut gult kort for filming. Hvilket er ille nok. Har noen sett en ishockey-spiller filme? Nei, for de er ”mannfolk” som nekter å fremstå som impotente knehøns.

KOLLEKTIV ORGANSVIKT

Men hva er det vi blir vitne til under kveldens slag om Nord-Norge? Et TIL-lag som later til å bli rammet av en kollektiv organsvikt. Den som løp mest var lagets fysioterapeut. Strengt tatt oppsiktsvekkende at han ikke ble båret ut – med strekkskade.

Igjen, dette er ille. Særdeles ille. Men ikke uvanlig. Da skal jeg heller ikke æreskjelle Gudmund Kongshavn for en mystisk rumpe-skade på slutten av kampen. En skade som førte til at utespillere måtte ta utspillene. Slik at det gikk litt ekstra tid.

FORAKTELIG OG KYNISK

Nei, den som tok prisen, var en garvet veteran ved navn Morten Gamst Pedersen. Som går ned med det som ser ut som en slem hodeskade. Er det noe dommerne har blitt oppmerksomme på, så er det nettopp hodeskader. Vi har hatt flere tragiske tilfeller i så måte, de siste årene.

Noen korte sekunder holdt jeg pusten. Hvor ille var det? Så komme reprisen. Den i sakte bevegelser. Bilder som avslører at Gamsten bare spiller. Det finnes ikke et objekt i universet som er i nærheten av hodet hans.

TIL Å SPY AV

Likevel faller han som en såret soldat. Med hendene rundt hodet. Et hode som må være fullstendig tomt for anstendighet og folkeskikk. Jeg spilte av sekvensen 20 ganger. Fulgte hendelsen bilder for bilde.  Og ble kvalm.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
I kampens hete kom jeg i skade for å ytre meg om hendelsen på Facebook. Svaret fra politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim, sier det meste. Han skrev: – Rutine, Rune.

Rutine. Når ble det rutinert å lure dommeren til å tro at du har en potensielt livstruende hodeskade? Er det rutinert – med fullt overlegg – å jukse på denne måten?

THE HALL OF SHAME

Sorry, alle dere hyggelige og flinke folk oppe i Tromsø. Det som skjedde i kveld har bragt fotballen, Gamsten, TIL og Ishavsbyen i vanry. Er det slike spillere TIL mener skal være forbilde for en kommende generasjon?

Hadde fotballforbundet hatt sterk nok ryggrad, hadde de stengt Gamsten ute for resten av karrieren. For det finnes knapt noe verre enn å lure folk til å tro at du er alvorlig skadet, kun for å øke dine egne sjanser til å vinne en fotballkamp.

FORAKT FOR OFRENE

Jeg lurer på hva Dagfinn Enerly tenker om det som skjedde i kveld. Han som endte i en rullestol etter en fatal ulykke på banen. Hva syns han om at noen prøver å bruke slike skrekk-scenarier til å fremme egen vinning?

Gamstens filming i kveld viser en grunnleggende forakt for de som faktisk har blitt skadet. De som har fått livet ødelagt.

Det er faktisk det aller verste.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.