Kasper Junker har virkelig vært i vinden i det siste. Foto: Per-Inge Johnsen

«Nei, Kasper Junker pisser ikke på Bodø/Glimt. Det er taktikk»

Skrevet av Sindre Kolberg
27.01.2021 20:00

MENING: Fra å være hele byens kjæledegge har Kasper Junker på rekordtid blitt persona non grata i Bodø. Fortjener han virkelig det?

Det er rart hvordan ting snur i fotball.

Desember 2020: Kasper Junker er folkehelt i Bodø. Dansken har skutt Glimt til et sensasjonelt gull i Eliteserien. Han sto alene for 27 av Glimts 103 mål i serien.

Januar 2021: Kasper Junker har ertet på seg et unisont fotball-Bodø etter et smått flatterende intervju med VG. Dansken gikk hardt og ut anklaget Glimt for løftebrudd fordi flere bud fra Serie A-klubben Crotone har blitt avslått.

Nå mener mange at Junker «pisser» på Glimt og alt klubben står for.

Er det virkelig rett å si?

 

VRANGLÅS

Fra utsiden fremstår det hele som en fastlåst situasjon.

Glimt og Junker er enige om at dansken skal få gå. Klubben vil ha så mye penger for ham som mulig. Junker mener Glimt priser ham ut av markedet. Begge deler er til å forstå.

[annonse]
Bodø Nu vet at Junker, ved flere anledninger, har bedt om å få forlate Bodø og Glimt. Han vil til en større liga og fristes veldig av Crotone og Serie A.

Samtidig gjør kontraktssituasjonen hans at Glimt, med god samvittighet, kan holde han i klubben også i 2021.

De må ikke selge ham i vinter.

Derfor spiller Junker ut de kortene han har i stokken. Denne gangen valgte han å gå til landets største og mest leste avis for å legge press på Glimt.

Det er ikke å pisse på klubben. Det er taktikk.


TO SIDER

Mange mener Junker er respektløs når han kritiserer klubben offentlig. Det er forståelig.

Det er imidlertid viktig å forstå bakteppet her. Junker har neppe noe ønske om å lage bråk. Han vil til en større liga, og gjør det han kan for å få det til.

Sånn har dagens fotball blitt. Dette er ikke noe spesielt tilfelle.

Fotballspilleres karrierer er korte. Junker fyller 27 år i mars og har trolig kun fire til fem år igjen på toppnivå. Da er det til å forstå at Junker vil videre.

Forhåpentligvis ender sagaen med at Glimt selger spissen for en god slump penger. Langt mer enn de 3,5 millionene de kjøpte han for i fjor vinter.

Penger som igjen kan reinvesteres i en ny storscorer på Aspmyra.