Foto: Privat

Nima kan bli Norges første astronaut - nå er han i Bodø

Nima Shahinian er Norges første astronautkandidat og denne uken skal han fortelle sin historie på Norsk Luftfartsmuseum.


Allerede onsdag kveld landet Nima Shahinian i Bodø, og på torsdag og fredag skal han fortelle historien sin til bodøelever på Norsk Luftfartsmuseum. 

Han skal fortelle om veien fra drømmen om å bli astronaut til å nå være Norges første astronautkandidat. Nima er den første nordmannen til å kvalifisere til romtrening og romreise. Han kvalifiserte seg i 2019 og begynte den fysiske treningen i 2022. Nå forbereder han seg til å reise til verdensrommet mest sannsynlig i 2024.

Han har holdt mange foredrag for skoleelever på vitensentre og skoler rundt omkring i Norge. Nima brenner for å formidle interesse for teknologi og romfart for barn og unge på en «folkelig» måte, kommer det frem i ei pressemelding fra Norsk Luftfartsmuseum. 

På lørdag inviterer museet også resten av bodøfolket til å komme og høre på hans foredrag om astronauttreningen. Her åpner de opp for muligheten til å spørre Nima om alt du lurer på. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.