Nordland politidistrikt er blant de første til å ta i bruk ny våpenløsning

Politiet har tatt i bruk en ny løsning for saksbehandling av våpensøknader. Den nye løsningen skal bidra til raskere saksbehandlingstid.


– Søkerne vil merke at det går raskere å få svar på våpensøknadene fordi mange av arbeidsoppgavene som tidligere ble gjort manuelt, nå gjøres maskinelt, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Hun sier videre at kommunikasjonen med søkeren skjer digitalt.

– Søker veiledes i utfyllingsprosessen, noe som gjør at vi får inn færre mangelfulle søknader. Manuell postgang er erstattet med digital kommunikasjon, noe som sparer tid for både søker og politiet, sier politidirektøren.

Hun sier at ingen får innvilget eller avslått tillatelse uten at det er vurdert av en saksbehandler. Systemet gjør oppslag i politiets registre for å sjekke vandel og skikkethet, automatisert spørring mot Jegerregisteret og oppslag i Nasjonalt våpenregister. Funnene presenteres i løsningen, og saksbehandler vurderer om søker fyller vilkårene for å få innvilget tillatelse.

De første til å ta i bruk systemet, som har fått navnet Blink, er politidistriktene Agder og Nordland. Resten av politidistriktene tar løsningen i bruk innen midten av juni.

– Gratulerer, og takk for jobben dere har gjort for å få dette på plass. Fra regjeringens side har det vært viktig å få på plass en raskere saksbehandling. Dette har vært et problem i mange år. Jeg tror mange jegere rundt om i landet vil være glade for denne nye løsningen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) til Jakt & Fiske.

(©NTB)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.