Strammer inn på nyttårsfesten

Syv av ti dropper fyrverkeri, viser en ny undersøkelse.


13 prosent vil kjøpe mindre fyrverkeri enn de vanligvis gjør. Det viser en landsomfattende spørreundersøkelse som YouGov har gjennomført for forsikringsselskapet If.

 16 prosent vil handle inn like mye fyrverkeri som tidligere, mens 3 prosent oppgir at de vil kjøpe mer. 68 prosent kjøper ikke fyrverkeri.

– Fyrverkeri er gøyalt å se på, men tenk også på sikkerheten. Husk beskyttelsesbriller til små og store som skal være i nærheten av fyrverkeri, og hold god avstand, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Beskyttelsesbriller deles ofte ut gratis der fyrverkeri selges. Det kan også være mulig å kjøpe dem for en billig penge.

– Les bruksanvisningen av fyrverkeriet nøye før bruk, og bøy deg aldri over fyrverkeri som er tent på. Hvis fyrverkeriet ikke tenner på første forsøk, ikke tenn det på nytt. Alkohol og fyrverkeri hører ikke sammen, sier Clementz.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.