Nordnorsk stjernelag skal minnes Terje i Stormen

Skrevet av Preben Hunstad
05.06.2019 19:22 - OPPDATERT 05.06.2019 19:30

Maria Haukaas Mittet, Tungtvann, Halvdan Sivertsen og Helge Jordal er blant artistene under konserten. Et eget minnefond er etablert og skal utdele stipend til neste generasjon kunstnere.

Den store konserten går av stabelen mandag 24. juni kl. 20.00.
Billettsalget starter i morgen kl. 10.00.

En unik hendelse og en uforglemmelig musikalsk opplevelse, sjekk bare denne listen over artister – som alle skal fremføre Terje Nilsens låter:
Maria Haukaas Mittet, Tungtvann, Halvdan Sivertsen, Helge Jordal, Frode Alnæs, Eva Trones, Kråkesølv, Elisabeth Moberg, Jan Gunnar Hoff og Terje Berg. Det fantastiske

bandet til Terje stiller også opp for å danne grunnkompet til det hele, og det kan også komme artister i tillegg som en overraskelse underveis.

BETYDDE MYE FOR MANGE

Det er Terje Nilsen sønn og arving, Thomas Berg-Hansen, som har gitt tillatelse til at minnekonserten kan arrangeres.

– Jeg synes at det er kjempefint at det lages en minnekonsert for Terje. Det er sterkt, og tidvis overveldende, å se hvor mange som hjelper til og vil delta i noe slikt. Minnefondet tror jeg vil bli en perfekt arv etter Terje. Jeg gleder meg skikkelig til å se hvem som vil bli første mottaker. Nå når ting har roet seg og hverdagen har overtatt litt igjen, er det trøst i å se hvor mye Terje har betydd for så mange, sier Berg-Hansen.

Konferansierer under minnekonserten blir Terjes niese, Eli Johanne Berg, og Per Sundnes.

– Terje er vår store skald og har tonesatt plassen jeg kommer fra. Uten koketteri har han gitt Bodø en identitet gjennom tekst og musikk. Han har vært og vil alltid bli lydsporet til byen min, sier Sundnes, som i likhet med alle artister stiller opp gratis. I tillegg har Stormen stilt storsalen til disposisjon og Scandic Havet med hotellrom til alle artister.

STØTTER GOD SAK

Inntektene går uavkortet til Terje Nilsens minnefond, som er en stiftelse hvor Benn Eidissen og Mads Torrissen har sørget for grunnkapitalen på 200.000 kroner.

– Jeg har hatt mye å gjøre med min gode venn Terje opp igjennom årene, og det er svært hyggelig å bidra med grunnkapital som dekker det som måtte være av kostnader. På den måten kan billettinntektene gå uavkortet til minnefondet, sier Benn Eidissen.

Fondet skal årlig dele ut et stipend til en ung, nordnorsk kunstner. I styret sitter Harriet Havdal (leder), Thomas Berg-Hansen (nestleder), Eli Johanne Berg, Benn Eidissen, Steinar Krokstad, Bjørn Nessjø og Mads Torrissen. Målet er at fondet skal ha 500.000 kroner på konto etter konserten.

– Dette er et spleiselag med stort hjerte. Et av Terjes absolutte favorittord var ordet gratis, og til hans ære er det nydelig å oppleve at så mange bidrar på nettopp denne måten, sier Mads Torrissen.

SKAL BLI EN BRA KVELD

Blant initiativtakerne er Terje Nilsens gode venn, trommis og produsent, Steinar Krokstad.

– Tanken om en minnekonsert dukket opp ganske fort etter at Terje døde. Men vi ville ha mer enn ei mimrestund, vi ville ha et vettug innhold. Nå som fondet er etablert og får inntektene fra konserten, blir Terjes minne bevart på en god måte, sier Krokstad.

– Det blir en unik kveld og en en-gang-i-livet-opplevelse. Og vi legger opp til at det blir en glad kveld, for det ville Terje ha likt. Høytidelig, ja, men på en uhøytidelig måte, sier Krokstad.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.