Bodøgutten Sondre K. Jensen er nominert i Norges første nettfilmfestival

På grunn av den pågående koronasituasjonen, har Amandusfestivalen kastet seg rundt og blitt digital på rekordtid.


Norges største filmfestival for unge blir med det også landets første nettfilmfestival – og det på bare tre uker!

 

GRATIS FESTIVAL

Festivalen som opprinnelig skulle avvikle sin 33. utgave på Lillehammer, kommer i stedet hjem til seerne. 1.-4. april formidles gratis innhold som en fjernsynssending over YouTube, med videoforedrag, filmsamtaler og mesterklasser. Profesjonell filmbransje har tatt utfordringen på strak arm, og en rekke prominente filmskapere har stilt opp på kort varsel. 

Festivalen har et dedikert klimafokus som i år skulle fargelegge drift og innhold. Sistnevnte er blitt flyttet over på nett, og ironisk nok har koronasituasjonen gjort at festivalen er blitt den mest klimavennlige utgaven noensinne. KONKURANSE-KANDIDAT FRA BODØ

Ungdom fra ned i 12 års alderen og nordiske filmstudenter deltar med selvlagd konkurransefilm. Disse viser festivalen på sine nettsider som en gratis streaming-tjeneste hele uken. De nominerte filmene vil også bli vurdert og diskutert av noen av landets fremste filmkritikere. 

Årets prisutdeling finner sted lørdag 4. april. Konferansier er komiker Hallvard Dyrnes, og det stiller en veldig sterk kandidat fra Nordland fylke. Det vil bli jurybegrunnelser og lett underholdning. I tillegg vil den gjeve publikumsprisen annonseres. Alle kan stemme fram publikumsprisen, og fristen for å gjøre det er fredag 3. april, klokken 20:00.

Kandidaten som stiller sterkt fra Nordland fylke:

Amandus JUNIOR (under 13 år)

«Bankgata Ungdomsskole» av Sondre K. Jensen fra Bodø.  

Filmen kan du se her:

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.