Foto: Privat

Notorisk kriminell skal ha stjålet bil: –⁠ Om noen ser bilen, kontakt politiet

Mandag 25.juli etterlyste Tobias Bergsnev Holmen en Audi TTRS fra 2012 på Facebook-siden Bodø i dag, da den noen dager tidligere angivelig skal ha blitt stjålet under det som skulle være et salg.


Holmen sier til Bodø Nu at bilen er en kompis sin, men at han hjelper til i forsøket på å finne den. Han forteller også at personen som angivelig skal ha stjålet bilen er godt kjent. 

– Han karen her er godt kjent. Han som har stjålet bilen har et stort nettverk i Bodø, og Salten og vi mistenker derfor at han kan ta turen dit. Bilen ble også observert i Svortdalen på tur nordover, forteller han. 

Stjålet under salg

Audien var lagt ut for salg på Finn.no med en prislapp på litt over 400.000 da eier ble kontaktet av mannen, som viste interesse. Etter han prøvekjørte bilen bestemte han seg tilsynelatende for å kjøpe, og alt virket på det tidspunktet stuerent. 

– Alt ble ordnet via NAF kontrakt, der alt går ganske automatisk. Det er kun Bank-id for mobil som er nødvendig. I etterkant kom det forespørsel om lånebevis, som han da hadde forfalsket. 

Foto: Privat

Holmen forteller at alt så bra ut, og det så ut som bilen var solgt på normalt vis. 

– Så gikk det noen dager, og etter det ikke hadde kommet penger eller dokumentasjon på at pengene var på vei bestemte han seg for å melde bilen stjålet. Nå er bilen etterlyst av politiet, men der føler vi det har vært minimalt med innsats, og i mens har tyven, og bilen herjet rundt i Nordland, forteller han. 

Holmen er klar over at politiet har lav kapasitet, og at det ikke alltid strekker til. Men han reagerer uansett på hvordan saken har blitt håndtert. 

– Vi syns det er absurd. Det er helt rart å tenke på. Når vi har ringt dem med tips har de alltid sagt de skal se på det har det aldri skjedd så mye. Blant annet ga vi dem en adresse der han var med bilen, men når det da tok fem eller seks timer før de kom til adressen var selvfølgelig han borte. 

Tar saken i egne hender

Holmen forteller at de nå vil forsøke å hente bilen selv dersom de får et godt tips på hvor den er. 

– Kompisen min som eier bilen holder til på Østlandet, og er nå på tur å kjøre nedover. Dersom vi får et tips som er godt nok som også er i nærheten av der han er vil vi forsøke å finne han, og enten ta bilen selv eller kontakte politiet å få de til å komme slik at vi får løst det. 

Holmen forteller at den angivelige tyven er det man kan kalle notorisk. 

– Vi vet godt hvem han er, og det gjør politiet også. Han har gjort dette før, og er tidligere dømt for samme type ting ni ganger. I tillegg stjal han en lastebil, og en buss i løpet av 48 timer for noen år siden, hevder Holmen. 

Dømt for 33 straffbare forhold

Bodø Nu kjenner identiteten til personen Holmen hevder har stjålet bilen, og forsøker å komme i kontakt med han. Tidligere er han dømt for 33 straffbare forhold i Salten tingrett, og var siktet for å ha startet brannen på Coop Prix i Rønvik i 2019. 

Politiet bekrefter ovenfor Bodø Nu at de har mottatt en anmeldelse på den aktuelle bilen. 

– Det er en sak som er anmeldt til politiet, og som er under etterforskning av politiet i Nordland, bekrefter politijurist Vegard Rosenving Lauvdahl. 

Han forteller at de ikke kan uttale seg om pågående etterforskninger, men oppfordrer folk til å tipse de dersom bilen blir observert. 

– Om noen ser den aktuelle bilen er politiet interessert i å få informasjon om hvor den befinner seg, avslutter han. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.