Kammerorchester Basel kommer til Bodø i august. Foto: Promo

Ny klassisk stjernebooking til Nordland Musikkfestuke

Skrevet av redaksjonen
21.03.2018 21:00 - OPPDATERT 22.03.2018 08:26

Sveitsiske Kammerorchester Basel kommer sammen med den internasjonale toppsopranen Julia Lezhneva

Kammerochester Basel har lenge vært kjent som et av europas ledende ensambler for både klassisk- og samtidsmusikk, og har lenge frekventert verdens største og beste konserthus. Når de kommer til Bodø under Nordland Musikkfestuke gjøre de det med et program rommer både Händel, Vivaldi og Torelli. Musikkfestukas direktør, André Wallann Larsen gleder seg til besøket.

– Nordland Musikkfestuke begynner etter hvert å få et rykte på seg for å hente de absolutt beste barokkorkestrene til vår festival. Med Kammerorchester Basel fortsetter vi den trenden. Det å presentere tidligmusikk, altså musikk fra 1400 til og med 1700-tallet, i et tilgjengelig fremført av de beste utøverne er noe vi setter vår ære i, sier Wallann Larsen.

Sammen med det sveitsiske orkesteret kommer også sopranen Julia Lezhneva – sopranen med englesetemme som har tatt verden med storm. Siden hennes internatonale debut i Royal Albert Hall i 2010 har hun vært en av de mest ettertraktede unge sopranene verden over. I Stormen fremfører hun blant annet Vivaldis Zefretti che sussurrate fra  Ercole sul Terodonte og Händels Brilla nell´alma fra Alessandro 

Konserten spilles mandag 6. august klokken 19:00.

Julia Lezhneva.

(Pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.