Etter et sabbatsår begynner brønnøyværingene Publiners å røre på seg igjen. Foto: Bernt Richardsønn Dyrstad

Ny låt fra Publiners

Skrevet av Roger Marthinsen
23.04.2019 09:26

Etter et sabbatsår, slipper brønnøyværingene "Albert".

Fredag kommer en ny låt fra gruppa Publiners. Albert heter den, og beskrives som en fengende folk’n roll-låt med fele, banjo, fløyte, mandolin og en umiskjennelige brønnøydialekt.

Albert handler om å vokse opp, og hele tida ha noen som bestemmer hva du får og ikke får lov til, en smule inspirert av bøkene om Albert Åberg.

Publiners har hatt et sabbatsår, men nå vil de ut på veien igjen - for kreativiteten og spillelysten er på topp. Låter skrives og finpusses, og gutta er i studio for å feste det som skal bli et nytt kapittel i bandets albumhistorie til harddisken, fremgår det av en pressemelding. 

– De nye låtene viser et band i stadig utvikling, og det etter 20 år på tur med folk'n roll i bagasjen. Det særegne Publiners-soundet er fremdeles på plass, ispedd nye vrier, stpr det videre i presseskrivet.

Publiners har gitt ut fem album utelukkende med eget stoff, og har fått høye terningkast hos anmelderne. Hvert album har inneholdt minst en låt som har oppnådd spillelisting og dermed mye radiospilling på NRK P1. Gutta i Publiners har hundrevis av konserter bak seg, og rykte som et forrykende live-band. 

Dette året kommer bandet til å gjøre noen eksklusive jobber, og etterhvert slippe flere enkeltlåter. Ny plate er planlagt i om i februar/mars 2020, med påfølgende turné. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.