Foto: Bodø2024

Henrik har fått jobb i Bodø2024

Henrik Lamark er ansatt som ny programkoordinator i Bodø2024. Han skal jobbe med de aller største produksjonene til kulturhovedstadsprosjektet.


Det kommer frem i en pressemelding fra Bodø2024. 

– Jeg gleder meg til å starte i jobben. Å få være med på å forme et så stort og omfattende kulturarrangement som Bodø2024 var en mulighet jeg ikke kunne la gå i fra meg, sier Lamark, og legger til: 

– I Bodø2024 ser jeg et potensiale til å gi kulturlivet i hele fylket et kjempeløft. Å få være med å realisere både spektakulære kulturarrangementer og forhåpentligvis også varige samarbeid og tilbud til lokalbefolkningen, klart det trigger et kulturmenneske som meg. 

Spennende by

Lamark er for mange kjent som en glitrende ballettdanser. Han jobbet også som produsent for Nordland Musikkfestuke i flere år, før han satte kursen nordover for nye utfordringer.

– Etter nesten fem år i Tromsø, ser jeg frem til å flytte hjem til Bodø igjen. Jeg har jo fulgt med «fra sidelinja» på hva som har skjedd i byen i mellomtiden, og synes fortsatt at Bodø er en spennende by med mange muligheter. Etter noen år utenfor ser jeg også hvordan kulturaktørene hjemme i Bodø i stor grad er flinke til å samarbeide og dra hverandre frem. Alt blir bedre når man er flere om det, og jeg håper å kunne bidra til å skape flere gode samarbeid og samproduksjoner i jobben i Bodø2024.  
 
Lamark har de siste årene jobbet som avdelingsleder på Hålogaland Teater, som er landsdelens største teater. 

– Det har vært skikkelig lærerikt og givende, og jeg tar med meg mange gode erfaringer i flyttelasset hjemover. 

Vår plass på planeten

Lamark er ikke i tvil om at byen vil få et stort løft med Bodø2024.

– Vel.. Det var sikkert flere enn meg som kjente på at tilværelsen ble litt stusselig under pandemien, uten kulturen vi lever i og har rundt oss. For meg handler kultur om de viktige møtene med mennesker rundt meg, både de jeg kjenner og de ukjente. Om verdifulle diskusjoner etter en konsert eller en utstilling, om ideologi og om mening, og om hvilket samfunn vi vil ha, sier han og fortsetter:

– Bodø2024 er en mulighet til å skape flere slike møtepunkt mellom mennesker. Det er en mulighet til å se hva som beveger seg, både i konkret og overført betydning, ute i Europa, og en mulighet til å få vist frem oss selv, våre verdier og vår lille plass på planeten. Det må da være verdt noe?

Lamark vil få særlig ansvar for programpostene Åpningsseremoni, Cabins of Culture, Midsummer Mythology og Nordland by light. Det er noen av de aller største prosjektene under kulturhovedstadsåret.

– Det er veldig stas å få Henrik Lamark med på laget. Han er en stjerne i dette faget, og har kanskje den bredeste og mest relevante erfaringen fra store, tverrfaglige scenekunstproduksjoner. Henrik skal følge de største produksjonene våre i havn, og sikre at både internasjonale og lokale aktører får helproff oppfølging. Det er veldig kule ting på gang, og nå får vi den beste til å få alt på plass i innspurten, sier programsjef Henrik Sand Dagfinrud.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.