Igjen har Bodø Domkirke hatt besøk av frekke tyver.

Nytt innbrudd i Bodø Domkirke – penger er stjålet

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen
01.02.2019 08:22 - OPPDATERT 01.02.2019 10:42

Andre gang på kort tid at noen stjeler fra kirka.

Politiet i Nordland melder om at det i løpet av natten har vært innbrudd i Bodø Domkirke. Det er utført endel skadeverk inne i kirken, og endel penger er stjålet. Politiet har sikret spor på stedet.

Det er andre gang på kort tid at kirka opplever tyveri. 1. januar ble en kirketjener truet med tapetkniv. Gjerningspersonen tok med seg penger fra en jakke. 

– Det har vært innbrudd og de fleste dørene i kontorfløyen i domkirka er skadet og bærer preg av å ha blitt brutt opp. I tillegg er døra inn til sakristiet også skadet, sier Line Elisabeth Aaselid, daglig leder i Bodø domkirkes menighet.
 
– Det er selvfølgelig veldig trist når slikt skjer, men tross skadeverket etter innbruddet, er vi veldig glad for at ingen ansatte var tilstede og at det ikke har ført til personskade blant våre ansatte, legger hun til.
 
Daglig leder sammen med driftsleder i Bodø kirkelige fellesråd, Bjørn Hansen, har nå satt igang tiltak for å få byttet alle skadede dører og låsesmed er i gang med bytting av låser i domkirka.
 
– Vi ansatte har brukt morgentimene på å rydde og fått ordnet slik at vi kan fortsette som planlagt. Så alle er hjertelig velkommen til domkirka som vanlig.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.