Laila Holmvaag forlater Stormen konserthus etter 3,5 år. Foto: Stormen Konserthus Foto: Stormen Konserthus

Økonomisjefen forlater Stormen samme dag som det avholdes krisemøte - avviser at det har sammenheng

Nok en ansatt forlater Stormen konserthus. Denne gangen er det økonomi- og administrasjonssjef Laila Holmvaag som forlater.

Holmvaag har vært ved Stormen konserthus i flere år. Nå har hun sagt opp sin stilling, og skal over i en ny jobb ved Nordland fylkeskommune. Holmvaag bekrefter dette overfor Bodø Nu. 

– Etter 3,5 år i Stormen Konserthus, går jeg nå over til nye utfordringer i Nordland Fylkeskommune. Det er trist å skulle forlate så mange flotte kolleger, men det blir samtidig spennende med nye muligheter. Det har vært lærerikt å jobbe i en så dynamisk organisasjon og jeg har vært med på store endringer i tiden jeg har vært I konserthuset. Dette tar jeg med meg som en styrke på veien videre, skriver Holmvaag i en tekstmelding til Bodø Nu. 

Nyheten om hennes avgang skjer samme dag som Stormen konserthus har innkalt ekstraordinært styremøte om den skakkjørte økonomien. I Avisa Nordland torsdag advarte direktør Rasmus Adrian om konsekvensene etter stadige kutt i overførsler fra Bodø kommune. 

– Vi har forsøkt å gjøre så godt vi kunne, gjennom å drive konserthuset effektivt. Samtidig har vi blitt beskåret ganske voldsomt økonomisk fra kommunens side. Det konkrete beløpet fra 2021 er syv millioner kroner. Så ble vi igjen beskåret med syv millioner i 2022. Da oppstår det usikkerhet, uttalte Adrian til AN. 

På spørsmål om avgangen har sammenheng med de økonomiske utfordringene i Stormen konserthus, svarer Laila Holmvaag at det er den nye jobben som fører til avgangen. 

– Jeg har fått ny jobb som assisterende direktør for Finans og organisasjon. Det er den nye jobben som er årsaken til at jeg slutter i Stormen Konserthus.

– Men du ser kanskje at det kan virke litt spesielt at du går av samme uke som det avholdes krisemøte i styret angående økonomien. En avdeling du har vært ansvarlig for i 3,5 år?

– For meg er det ingen sammenheng og er utelukkende tilfeldig. Skiftende rammebetingelser er en del av gamet når man jobber med økonomi i kommunale eller andre offentlige virksomheter. Jeg er ganske sikker på at jeg også i min nye jobb må forholde meg til skiftende rammebetingelser. 

Oppdateres. 

[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.