Foto: Per-Inge Johnsen

Ola Solbakken starter mot Nederland

Med ti minutters ballast som A-landslagsspiller er Ola Solbakken med fra start i Norges skjebnekamp mot Nederland som starter 20:45. Kristian Thorstvedt havnet på benken.


Det var overraskelsen i Ståle Solbakkens laguttak. Han ga Ola Solbakken landslagsdebuten med et innhopp mot Latvia lørdag og antydet allerede i helgen at Glimts kantkomet var aktuell for en startrolle i Rotterdam.

Thorstvedt har vært god i kvalifiseringen og var et av to navn Nederlands landslagssjef Louis van Gaal trakk fram da han av TV 2 ble spurt hvilke norske spillere han kunne tenke seg å ha i sitt lag. Martin Ødegaard var det andre.

Når Ståle Solbakken velger å sette Genk-spilleren på benken, er det trolig fordi han vil ha Ødegaard inn i hans frie rolle bak spissen.

Den andre endringen i Norges lag er at Andreas Hanche-Olsen som ventet er tilbake i midtforsvaret der Marius Lode spilte mot Latvia.

Det hadde positiv effekt da Norge la om fra 4-2-3-1 til 4-3-3 i pausen sist, men det er uklart hvilken formasjon landslagssjefen velger tirsdag. Uefa lister opp laget som 4-3-3 før avspark.

Norge må vinne på De Kuip for å kunne bli gruppevinner og gå rett til VM, men selv det kan vise seg ikke å holde til mer enn toeromspill.

Norge kan få toeromspill også med uavgjort eller til og med tap, men da må Montenegro slå Tyrkia, i siste tilfelle med klar margin.

Slik ser elleveren til Norge ut:

Ørjan Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Andreas Hanche-Olsen, Birger Meling – Martin Ødegaard, Morten Thorsby, Mathias Normann – Mohamed Elyounoussi, Alexander Sørloth, Ola Solbakken.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

glimt