Tidligere ordfører Ole Henrik Hjartøy har fått seg ny jobb i Bodø2024.

Ole Henrik (68) tar over jobben til Terje: –⁠ Trigger meg veldig

Ole Henrik Hjartøy er engasjert som ny samfunnskontakt i Bodø2024.


 
 – Jeg gleder meg veldig til å jobbe med prosjektet. Det handler om å gjøre byen og fylket enda mer attraktivt, sier Hjartøy.

Høyre-veteranen var ordfører i Bodø fra 2011 til 2015, og kjenner Bodø2024 bedre enn de aller fleste.

– Det var veldig mange som jobbet hardt og godt for at Bodø skulle bli europeisk kulturhovedstad, smiler han.

«Bodø hadde nok aldri blitt kulturhovedstad uten Hjartøys visjon og engasjement», skriver Bodø2024 i en pressemelding. 

– Jeg lanserte ideen for storbynettverket tilbake i 2015. Det forankret Bodø som Norges søkerby. Deretter gikk vi ut med ambisjonene i avisa, og siden gikk det slag i slag, forteller han. 

Når han nå blir ansatt i Bodø2024, så er ringen sluttet. 

Vil sette byen på kartet

Hjartøy kunne nytt livet som pensjonist, men velger altså å kaste seg ut i arbeidslivet igjen.

– Du vet når en gammel sirkushest lukter sagmugg … Jeg er veldig opptatt av kultur, og dette er et av de mest spennende byutviklingsprosjektene Bodø noen gang har hatt. Hvis vi lykkes vil Bodø2024 virkelig sette byen og fylket på kartet, også internasjonalt. Jeg er helt sikker på at vi skal klare å få enda flere besøkende til landsdelen når vi er europeisk kulturhovedstad, sier en engasjert Hjartøy.

– Vi skal skape begeistring og nysgjerrighet. Se bare på Umeå. De var kulturhovedstad i 2014 og har virkelig merket effekten i ettertid. Det kommer til å bli spektakulært med dette konseptet nord for polarsirkelen. Min jobb blir å få med næringslivet, og få også dem til å skjønne hvor stort dette er og hvilke muligheter som ligger her, fortsetter Hjartøy.

 – Bodø2024 skal bidra til bolyst og til en kollektiv stolthet. Vi håper at prosjektet kan bidra til at enda flere vil flytte hit, og at ungdommen ikke flytter fra landsdelen. Det er et paradoks at folk flytter fra Nordland selv om vi har et skrikende behov for arbeidskraft. Vi skal være med på å snu denne trenden, legger han til. 

Prosjektet trigger

– Det virker som du ser fram til å sette i gang?

– Ja, Bodø2024 trigger meg veldig. 

Direktør Andre Wallann Larsen ser fram til at Hjartøy skal bli en del av prosjektet.

– Jeg er veldig glad for at Ole Hjartøy har valgt å takke ja til dette engasjementet som samfunnskontakt. Jeg vet at Ole har et brennende hjerte for både kultur- og næringsutvikling, og at han har mange tanker om hvordan vi kan bruke Bodø2024 positivt i samarbeid med næringslivet.

Hjartøy skal jobbe i en 50-prosentsstilling. Engasjementet er på seks måneder.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.