Foto: Kent Even Grundstad

Omar Elabdellaoui presentert som Bodø/Glimt-spiller: –⁠ Ville til det beste laget i Norge

Landslagsbacken har signert kontrakt ut 2024.


Bodø/Glimts første nysignering for 2023-sesongen ble presentert fredag ettermiddag.

Den norske landslagsspilleren Omar Elabdellaoui har signert for de helgule, og binder seg til sølvvinneren fra 2022 de neste to årene. 

Få dager før han fyller 31 år vender han altså tilbake til norsk fotball, etter å ha vært ute i Europa i over ti år.

15 år i utlandet

Elabdellaoui var i ungdomsårene knyttet til Skeid, men gikk til Manchester City i 2008. Det var også sist han spilte i norsk fotball, sett bort fra et låneopphold på 12 kamper for Strømsgodset i 2011. 

– Jeg har vært i utlandet i 15 år nå. Jeg har en kone og tre barn hjemme, og vi fant ut at det var på tide at jeg kommer hjem igjen nå. Det var et sterkt ønske i familien. Jeg sa at jeg er villig til å komme hjem, men da ville jeg til det beste laget i Norge. Selv om det ikke er i Oslo, var det viktig for meg å signere for det jeg føler er det beste laget i Norge, sier Elabdellaoui i en pressemelding fra Bodø/Glimt. 

Selv beskriver høyrebacken seg som en hardtarbeidende spiller. Han har allerede begynt å studere Bodø/Glimts neste motstander, Lech Poznan. 

– Fotball betyr mye for meg, og jeg gjør alt jeg kan til enhver tid. Jeg vil være best mulig forberedt til kampen og tar de prosentene jeg kan, sier Elabdellaoui i sitt første intervju med klubben.

– Det er lettere når andre skal definere meg som spiller, men jeg er en dedikert og hardtarbeidende spiller. Jeg har mye energi og er trygg med ballen. Jeg liker å være offensiv. Jeg gir hundre prosent hele tiden. Det kan jeg love. 

– Det føles godt

Fredag formiddag landet han i Bodø, en times tid etter skjema. Flyet fra Oslo var forsinket, men det satte ingen stopper for humøret til Glimts nyervervelse. 

– Det føles veldig godt. Jeg har hatt god tid til å tenke på hva som skal være neste steg i karrieren. Jeg er veldig glad, og gleder meg veldig til å komme i gang. 
Jeg gleder meg til å bli kjent med klubben, spillerne, byen og folket. 

– Hva er det med Glimt som gjør de attraktive? 

– Nei, det er enkelt og greit prestasjonene. Måten de jobber på her. Det er mange gode spillere her. Det er mange jeg kjenner fra landslaget, og de kommer dit med høyt nivå. Det er en trener som jeg har snakket mye med. Det er veldig motiverende å snakke med han. Han er veldig interessert, og har sagt hva han har sett for seg, sier den nye Bodø/Glimt-spilleren. 

Backen har vært innom Feyenoord, Eintracht Braunschwieg, Olympiakos, Hull og senest Galatasaray. 

Han har spilt på landslaget siden 2013, og venter på sin 50. landslagskamp. 

En alvorlig øyeskade har holdt han tilbake siden 2020, men han var tilbake i landslagstroppen i september i år. 

Nå har han altså signert for Bodø/Glimt, som har tatt medalje i Eliteserien de siste fire sesongene.

Nok en gang venter et eventyr i Europa for Bodø/Glimt, når de møter polske Lech Poznan i UEFA Europa Conference League i februar.

I tillegg til å ha pratet med flere av Glimts spillere har også telefoner til Kjetil Knutsen vært avgjørende. 

– Vi har snakket om fotball. Hvilke verdier, mål og ambisjoner vi har her. Det traff meg, og jeg er sikker på at dette er et riktig steg for meg nå. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.