Foto: Roar Wiik

Oppfordring fra kommunen:– La bilen stå imorgen tidlig også

Skrevet av Roar Wiik
21.02.2021 20:58 - OPPDATERT 22.02.2021 11:00

Mye vind og snø skaper utfordringer for brøytemannskapene i Bodø. - La bilen stå både søndag, men også mandag morgen, så langt det lar seg gjøre.

Det er den klare meldingen fra Bjørn-Inge Ingvaldsen, leder for Byteknikk ved Teknisk avdeling i Bodø kommune, søndag kveld. 

– Vi har alt av tilgjengelig utstyr og alt av både kommunalt og innleid

private brøytepersonell ute, og vi har store utfordringer med å holde veinettet i Bodø åpent, sier Ingvaldsen.

Han viser til ett av mange eksempler fra veiene i dag, søndag: 

– Et eksempel er fra Junkerveien: Etter å ha brøytet veien oppover Junkerveien for så å snu ved Maskinisten, så var det nesten like mye snø på veien igjen da brøytebilen kjørte tilbake. Og det sier litt om den utfordringen vi står i nå - og cirka et døgn framover. 

Ingvaldsen ber nå folk å om la bilen stå, så langt det lar seg gjøre. 

– Dette gjelder både nå i kveld, men også mandag morgen, sier Ingvaldsen og fortsetter: 

– Det er også viktig at de som er ute og kjører er ekstra oppmerksomme på myke trafikanter, syklende og gående, da de ofte trekker ut i veiene fordi fortauene er nedsnødde, sier Ingvaldsen. 

Han skryter av innsatsen til brøytemannskapene som gjør alt de kan for å bedre situasjonen. 

[annonse]
– Men vi må også be folk om å være ekstra varsomme og tålmodige på grunn av værsituasjonen. Vi har dessverre ikke ressurser nok til å kunne ta unna alt underveis når værsituasjonen blir så ekstrem som den er nå, sier Ingvaldsen. 

Det er ventet fortsatt mye vind og snøbyger utover natten.

– Vi oppfordrer derfor alle som har mulighet til å la bilen stå hjemme i morgen tidlig. Vi må også be de som skal parkere i sentrum om først og fremst å bruke parkeringshus. Det vil lette jobben vår betraktelig, avslutter Ingvaldsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.