Foto: United World Wrestling

Ørjan fra Fauske åpnet verdensmesterskapet med 200 millioner seere

På lørdag kunne en Ørjan Wenberg erklære verdensmesterskapet i gresk-romersk bryting offisielt åpnet.

200 millioner seere fra hele verden fikk meg seg åpningen av verdensmesterskapet, som i år avholdes i Norge.

Ørjan Wenberg er president i Norges Bryteforbund, og har selv vært et aktivt medlem i brytemiljøet både nasjonalt og lokalt på hjemplassen på Fauske.

Åpnet på Jordal AMFI

Ørjan Wenberg fikk æren av å åpne verdensmesterskapet på Jordal AMFI i Oslo. Selv bor han på Fauske, og jobber som daglig leder hos Wenberg Fiskeoppdrett AS.

I 2017 ble Ørjan Wenberg president i Norges Bryteforbund (NBF), etter å ha tidligere sittet som visepresident. På lørdag sto han på scenen i Oslo foran 200 millioner seere fra hele verden for å erklære verdensmesterskapet i gresk-romersk bryting for åpnet.  
 
– Vi i Norges Bryteforbund takker United World Wrestling som hadde tro på oss og som gav oss muligheten til å arrangere dette verdensmesterskapet. Vi retter en stor takk til brytepresident Nenad Lalović og det internasjonale bryteforbundet, sa Ørjan Wenberg i åpningstalen sin.  
 
Wenberg startet selv med bryting i tidlig alder gjennom Fauske Atletklubb, og har sammen med broren Geir Wenberg engasjert seg i sporten både lokalt og nasjonalt.

Bodø og Fauske representert under årets bryte-VM

Blant bryterne under årets verdensmesterskap finner vi Bodøværingen Morten Thoresen, som tok sine første brytetak i Bodø Bryteklubb da han var åtte år gammel.

Ørjan Wenberg og broren Geir Wenberg har fulgt utviklingen til Thoresen tett, og i 2018 signerte fauskebedriften Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm en sponsoravtale med brytertalentet fra Bodø. 
 
– Som utøvere, trenere og ledere innen brytesporten har jeg og Ørjan fulgt Morten siden han startet med bryting allerede som barn, fortalte Geir Wenberg i 2019, da sponsoravtalen med Morten Thoresen ble signert. 
 
Dette er Morten Thoresen sitt andre senior-VM. I fjor vant Morten Thoresen gull under europamesterskapet i Roma, før han tok turen til norgesmesterskapet som ble avholdt på Fauske. Norgesmesterskapet ble i 2020 arrangert av Fauske Atletklubb, noe som gjenspeiler hvor sterkt idretten står i Salten-området.

Hovedsponsorene til årets VM er Coop Nordland SA og Nordic Blu AS, hvor sistnevnte er et datterselskap til Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm.  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.