Festivalsjef, Ørjan Strand. Foto: Roar Wiik

Ørjan røper nytt konsept og artistslipp: –⁠ Mye kule artister på plakaten

«Opptur for alle» går av stabelen for første gang i år. Nå røper festivalsjef Ørjan Strand årets artister.


I 2022 gjennomførte Oppturfestivalen for første gang et torsdagsarrangement for alle før selve festivalen, nå videreutvikles dette videre under navnet «Opptur for alle». 

– Det ble veldig godt tatt i mot i fjor, derfor er det veldig artig å nå kunne dele nyheten om vår nye storsatsing. Det blir veldig spennende, det er mye kule artister på plakaten, sier Ørjan Strand til Bodø Nu. 

Arrangementet er rusfritt og har ingen aldersgrense. 

Det er Veronica Kåring som er ansatt som koordinator for arrangementet.

Billettene til «Opptur for alle» slippes allerede fredag 9.juni klokken 12.00.

Videre røper festivalsjefen også artistslippet for torsdagsarrangementet. 

– Jeg håper det blir godt mottatt. Alle er dagsaktuelle og vi har til og med en ung DJ fra Bodø. Det er veldig artig og givende. 

Her er artistene: Les mer om de lenger ned i artikkelen. 

  • DJ Lee
  • Capow x 2G
  • Bausa
  • Marcus og Martinus
– Vi er veldig glad for at vi har klart å lande disse artistene. Tross sin unge alder er både Capow x 2G og Marcus og Martinus veletablerte artister, sier Strand.

– Men også Bausa som er fremadstormende, og topper hitlistene i Norge. Det er veldig kult. 

Lee Osnes gjester Opptur-scena under «Opptur for alle». Foto: PressefotoVært på scenen med Steve Aoki

Lee Osnes aka DjLee er fra Bodø og fikk sin første DJ-kontroller i en alder av 8 år da han oppdaget Steve Aoki på YouTube, da han året etter i 2019 fikk komme opp på scenen sammen med Aoki ble han ikke mindre dedikert til å følge drømmen om å bli Dj.

Siden 2019 har han jobbet stødig med å finne sin egen stil og gjør flere og flere gigger, med DjLee får du Hard Style EDM iblandet Old School Hip Hop og House/Techno.

Toppet listene over lang tid

Capow x 2G har allerede rukket å bli etablerte artister. Foto: PressefotoArtistduoen Capow X 2G består av Bruno Capodistrias (Capow) og Imanuel Kimani (2G). Guttene fra Kløfta og Oslo er bare 13 og 15 år, og har med andre ord en lang karriere foran seg.

Den unge rap duoen slapp singlen 31. Etasje tidlig i 2022 og den har blitt streamet over 6 millioner ganger og har over 5000 unike videoer laget på Tik Tok.

Deres største drøm er å kunne reise Norge rundt og selge ut sine egne konserter. Inspirasjonen bak 31 etasje kom av at guttene ofte pleier å snike seg inn på Oslo Plaza for å ta glassheisen. De har allerede mange låter bak seg som blant annet SØR-AFRIKA som har toppet listene over lang tid.

I fjor besøkte de Bodø i forbindelse med familiedagen i Parken. 

«Tar over fakkelen for Ballinciaga og Roc Boyz»

Brødrene Bausa, som nå endrer navn til Bausa, består av b.G, MAFAQ og Phill fra Bærum, de begynte å gi ut musikk i 2021. Etter kun noen måneder slapp de hitten «Mawbys» som klatret opp til 5. plass på topplista og var der i nesten 100 dager. Det siste året har gjengen bak Brødrene Bausa samlet inn over 30 millioner avspillinger på Spotify på ulike prosjekter.

Brødrene Bausa ble allerede i fjor et varemerke og en stolthet for Bærum, men det tok ikke lang tid før deres trofaste publikum vokste forbi Bærums grenser. De tre har allerede gjort seg godt bemerket av den nye generasjonen med artister som mange mener skal ta over fakkelen for blant annet Ballinciaga og Roc Boyz.

Saken fortsetter under bildet.

Bærumstrioen kommer nordover for å spille på Opptur-scena. Foto: Pressefoto

Stjernetvillingene fra Trofors 

Til slutt er det Marcus og Martinus som avslutter «Opptur for alle».

Marcus og Martinus anses å være en av Skandinavias største pop-fenomen. I ung alder har de allerede rukket å etablere seg som suksessfulle, internasjonale artister med en enorm og dedikert fanbase verden over. Tvillingene, som er kjent for sine energiske og tilstedeværende live-opptredener, dro på deres første internasjonale turne i 2018 bestående av hele 26 show. Ikke lenge etter ble de invitert med som oppvarmingsartist for Jason Derulo på hans 2Sides World-turne i Europa. 

I tillegg til et imponerende antall streams og en rekke hits og album, har de også vunnet Spellemannsprisen som årets artist 2017. Dette gjør guttene til de yngste artistene som noensinne har vunnet den gjeve prisen. Etter gjennombruddet med «To dråper vann» i 2012 har de toppet hitlistene med flere singler og album både nasjonalt og internasjonalt.

Foto: Jonathan Perlmann

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.