Foto: Andreas Sandnes Olsen

Osprey observert i Bodø: –⁠ Den nye normalen

Tirsdag ettermiddag ble en Osprey observert flyvende inn på flystripa i Bodø.


Thomas Gjesdal talsperson for forsvarets operative hovedkvarter bekrefter at det det er i forbindelse med vanlig trening med de allierte soldatene fra Amerika.

– Vi må bli vant med å se alliert aktivitet i vårt nærområde, og det er også ønsket fra vår side. Det vil ikke være uvanlig å observere Osprey i Bodø og omegn. Det er det nye normalen, sier han til Bodø Nu. 

Osprey er et amerikansk tomotors militært luftfartøy med tiltrotor på hver vinge. Fartøyet tar av og lander som et helikopter, og dreier motorene og flyr som et fly når det er i lufta.

Det var et Osprey-fly som krasjet i Gråtådalen i Beiarn tidligere i år i forbindelse med den militære Cold Respons-øvelsen i Bodø. Hvor fire amerikanske soldater mistet.

Gjesdal forteller at Osprey-flyet som ble observert tirsdag har vært her en stund, men han vil ikke fortelle konkret hvor lenge det vil være her. 

– Det har vært her sammen med andre luftfartøy, og det kan bli observert flere tyske og amerikanske transportfly både i Bodø og nordover. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.