Foto: Statens Vegvesen

Over 30.000 førerkort blir ugyldige etter nyttår

Statens vegvesen etterlyser 31 899 personer som enda ikke har fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Alle det gjelder har fått flere SMS fra Statens vegvesen.


Det kommer frem i en pressemelding fra Statens Vegvesen. 

– Vi er bekymret for at så mange fortsatt ikke har fornyet førerkortet. Nå haster det for de som vil fortsette å kjøre etter nyttår, sier avdelingsdirektør Lill Tove Amundsen i Statens vegvesen.

1. januar 2023 er ikke førerkort som er større enn bankkort lenger gyldig. Det betyr at du ikke har lov til å kjøre. Hvis du vil fortsette å kjøre må du fornye førerkortet innen utgangen av 2022. Du får førerretten tilbake når du eventuelt fornyer førerkortet på et senere tidspunkt.

Hvis du kjører med et ugyldig førerkort, risikerer du 5 000 kr i gebyr. Fra april blir du anmeldt hvis du blir stoppet i kontroll. Dersom man blir stoppet gjentatte ganger i løpet av de første tre månedene kan du også risikere anmeldelse.

Vegvesenet anbefaler alle som enda har de aktuelle førerkortene å bestille time for å fornye førerkortet så snart som mulig. Det kan gjøres på vegvesen.no/timebestilling

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.