Nora Konstanse, Sondre Kleven Quintet, Deku Trio og Strobes kommer til Bodø i mai. Foto: Pressebilder

Over 40 arrangementer på fire dager - slik blir Bodøs store jazzfest

Skrevet av Markus André Jensen
11.04.2019 10:12

– Det er bare å la seg rive med av fete konserter, sier festivalsjef i Bodø Jazz Open, Jan Gunnar Hoff.

Nå er hele programmet til Bodø Jazz Open 8-11. mai 2019 klart. Totalt blir det over 40 arrangementer på fire dager.

Fra før er blant annet headlinerne Al Di Meola, John Scofield og Emilie Nicolas sluppet til Bodø Jazz Open 2019. I dag slippes flere artister, og festivalprogrammet til årets festival er nå komplett.

EN REKKE NYE ARTISTER KLAR

Strobes (UK), Nora Konstanse, DJ Joddski, Angelo Reira, Deku Trio, Sondre Kleven Quintet, Hemnes Janitsjar, samt flere artister til Jazzkafé-konseptet, er klare for festivalen i mai.

– Nå er programmet klart og vi presenterer som vanlig et fyldig program med både internasjonale storheter, up and coming-artister og også mye lokalt. Spesielt gøy at vi har fått inn Deku Trio og Sondre Kleven Quintet, som begge består av unge talentfulle musikere i godt innøvde og samspilte band. Friskt og proft, sier festivalsjef Jan gunnar Hoff.

Festivalen, som tidligere har blitt arrangert på vinteren, arrangeres i år for første gang i mai måned. Over 40 arrangementer på fire festivaldager står for tur.

– Det er bare å la seg rive med av fete konserter og komme på så mye av dette som mulig. Bodø Jazz Open tar nå skrittet videre som en internasjonal jazzfestival og vi vil ha Bodø med på lasset, sier Hoff.

– FOLK VIL FÅ HAKESLEPP

Det britiske bandet Strobes (UK) kommer til Bodø og Dama di for aller første gang, torsdag 9. mai. Trommeslageren i bandet Dave Smith spiller blant annet i bandet til Led Zeppelin- legende Robert Plant.

[annonse]
– Strobes har jo markert seg som et veldig kult band i retning prog og elektronika. Jeg tror folk vil få litt hakeslepp av den intrikate og samtidig veldig tilgjengelige musikken. Elektronikk og live spiller sammen på fortreffelig vis og det låter utrolig tøft. Et must å få med seg, sier festivalsjefen.

Også denne gangen samarbeider jazzfestivalen med den populære konsertserien «Halv ti på torsdag», dit kommer visepopsangeren Nora Konstanse fra Sandessjøen. På Dama di kan man også få med seg DJ Joddski og Loddefjord-rapperen Angelo Reira.

– Vi håper det skal være noe for enhver smak, sier Hoff.

LOVER ORDENTLIG FESTIVALSTEMNING

Nytt av året inviterer Bodø Jazz Open i samarbeid med Hundholmen Brygghus, festivalpublikummet inn i en helt egen festival-lavvo utenfor Hundholmen. Der blir det flere konserter blant annet med Sondre Kleven Quintet og Deku Trio, grilling og salg av festivalens eget jazz-øl.

– Siden vi arrangerer festival for første gang i mai er dette en ypperlig anledning til å teste nye konsept med litt «luftigere» preg. Vi setter opp vår festival-lavvo utenfor Hundholmen som blir en liten festival i seg selv, med musikk og DJs, sier Hoff og legger til:

– Vi forsøker med dette å «lokke» folk ut litt tidlig på kvelden til en jazzy opplevelse i en kul setting. Det blir også Nattjazz i lavvo fredag og noe på lørdag. Blir været bra kan det bli litt som på Moldejazz og Kongsberg, nemlig real jazzfestival-stemning, sier Hoff.

Festivalsjefen ønsker også velkommen til Jazzkafé både fredag 10. mai og lørdag 11. mai. Der spiller blant annet Emilie Thømt, Byfolk og Arvid Nilsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.