Ny vei stengt etter sørpeskred

Det er meldt om sørpeskred langs riksvei 80 og E6 i Sørfold - samtidig rapporteres det om oversvømmelse sør for Bodø.


Været har skapt store utfordringer enkelte steder i Salten. Blant annet melder Vegtrafikksentralen om sørpeskred ved Fylkesvei 812 på Kvigstad i Bodø. 

Været har også ført til at fergeavgangen fra Festvåg til Misten onsdag klokken 09.45 er kansellert. 

Politiet i Nordland melder like før klokken 10:00 at det har vært et trafikkuhell på Fylkesvei 17 i Gildeskål. 

– Trafikkuhell mellom hjullaster og personbil. En person i personbilen. Denne kjøres med ambulanse til sykehus, en fremsto som lettere skadd. Trafikken dirigeres forbi, skriver politiet på Twitter. 

Like før klokken 11:00 melder Vegtrafikksentralen at E6 på Sommerset i Sørfold er stengt. De begrunner det med nok et sørpeskred. 

Meteorolog, Sjur Vergeland, ved Met i Tromsø sier at nedbørsmengden som har kommet det siste døgnet er unormalt mye.

– Det er ikke vanlig med så mye nedbør på så kort tid. På 24 timer har det falt 35 millimeter regn, men på den lyse siden så er det snakk om bare noen timer til med nedbør før det gir seg. To tre timer til så slår det over til nordavind og litt kaldere temperaturer. Da blir det bedre, sier han.

– Likevel vil jeg anbefale å kjøre forsiktig, og følg med på varslingene som kommer. Ta på brodder på skoene! Det kan være farlig glatt ute, legger han til.

Bodøværingene blir imidlertid ikke kvitt nedbør de neste dagene.

– Det blir et typisk vintervær. Opphold og nedbør kommer til å gjenta om hverandre. På fredag kommer det mer nedbør, og temperaturene gjør at det vil blande mellom sludd og regn. Jeg ville med andre ord ikke planlagt noe spesielt av uteaktiviteter til helgen, sier han.

Entreprenør på vei til stedet. 

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.