Øy-classico er tilbake: – Taper vi disse kampene, får vi høre det lenge

Lørdag 21. mai er det klart for det klassiske oppgjøret mellom Værøy og Røst igjen, og Bodø Nu sender øy-classico direkte.

Femtedivisjon i Salten er i gang, og to av sesongens store oppgjør står mellom Værøy og Røst. Lagene skal møtes to ganger i løpet av sesongen, og allerede lørdag 21. mai er det duket for første oppgjør.

Alltid nerve i kampen

Værøy har første hjemmekamp, og det knytter seg store forventninger til kampen blant publikum på begge øyene. 

Røst-trener Ketil Torbjørn Jensen sier at dette er den første av de to store kampene i året, og alle mobiliserer til kampen. 

– Dette er den kampen hvor både publikum og spillere mobiliserer skikkelig. Det er alltid en nerve i kampen, og det merkes godt også på publikum. 

 

God start på sesongen

Jensen sier at han gjerne taper andre kamper, men mot Værøy er det kun seier som gjelder. 

– Disse kampene ønsker man ikke å tape. Man har jo kjenninger på tvers av lagene og øyene, og taper man øy-classico, ja da får man høre det i lang lang tid. Det er ikke tapet i seg selv som er verst, sier Jensen og humrer. 

Både Værøy og Røst har kommet relativt godt i gang i årets serie. Røst har syv poeng etter tre spilte kamper, mens Værøy har fire poeng etter like mange spilte kamper. Lagene innehar henholdsvis tredje- og femteplass på tabellen, før lørdagens øy-derby. 

Kampstart er lørdag 21. mai klokken 15.00. Bodø Nu sender direkte fra klokken 14.30. Skaff deg tilgang til kampen i god tid før avspark.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Se lokaloppgjøret direkte her.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.