Lyse Netter er klar for Bodø og Dama di. Foto: Presse

På årets mørkeste dag spiller Lyse Netter på Dama di

Skrevet av redaksjonen
19.12.2017 14:45 - OPPDATERT 22.01.2018 22:54

Torsdag 21. desember er det vintersolverv, dagen i året når jordkloden er i det punktet av sin bane rundt sola hvor den nordlige halvkule heller lengst bort fra sola. Den mørkeste dagen i året. Da passer det perfekt at Lyse Netter spiller på Dama di!

Lofoten er i vinden om dagen. Ikke bare blant backpackere, bobilturister, toppturentusiaster og miljøvernere, men også på musikkscenen. Og det siste tilskuddet fra det brusende nordnorske poplandskapet er Lyse Netter.

Lyse Netter er et fullblods Lofot-band. Selv om de fem gutta nå er bosatt i Oslo, har oppveksten blant bratte fjell, væromslag og midnattssola gjort valget av bandnavn selvskrevet for dem. Inspirert av band som Phoenix og St. Lucia, har de brukt det siste året på å lage lydbildet de selv skulle ønske de vokste opp med. Et friskt og catchy popsound ispedd 80-tallsentusiasme og dansegulvsvennlig poprock.

Deres første singel «Prøva Igjen» gikk rett inn på spillelistene på både NRK P3 og NRK P1, var en de mest spilte norske låtene på radio i sommermånedene og ble av P3s musikksjef Mats Borch Bugge hyllet som ”Nordlandsindie på sitt mest dansbare”.

Fredag 13. Oktober kom oppfølgeren «Kor enn du finn på å dra». Låten er også av det dansbare slaget, men denne gangen beveger bandet seg i en noe mer storslått retning både melodisk og tematisk. Teksten er en rett frem kjærlighetserklæring som viser hvor langt en kan være villig til å strekke seg for alt det fine man kan få igjen av et godt forhold. 

Konserten på «Halv ti på torsdag» blir bandets tredje liveopptreden noensinne og de ser svært frem til å komme hjem til Nordland. 

Bandet består av Endre Thesen Harnes, Lars Haug Nilsen, Sverre Tollefsen Laupstad, Øystein Falch Alsos og Isak Falch Alsos.

Etter konserten er det klubb med konseptet Tour de Dance

Klubbkonseptet Tour de Dance tar deg med på en heidundrende reise mellom nordisk disco og tropisk house, fra westcoast hiphop til eastcoast RnB, fra fortid til framtid og opp i mente med en solid dose varierte hits fra de siste fire tiår!  

Turguidene Marius Vesteraa - en eksotisk danser fra nettfenomenet Rytmeguttene, og Isak Falch Alsos, kjent fra NRK-serien Den Store Reisen (2008) legger opp til en spennende og variert helaften, og fører deg trygt og ansvarsfullt ut på dansegulvet med en garanti for goood S!

(Pressemelding)

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.