Glimt vant i Molde. Bildet er fra en annen kamp. Foto: Mats Torbergsen / NTB

«Påskekrim på
sort skjerm»

Tornekratt og tornekrans. Goalgettere og Golgata. Glimtgule påskeliljer i rosenes by. Årets generalprøve ble en pulsbankende påskekrim.


Denne kommentaren gir kun uttrykk for skribentens egne meninger.

På 2-0 til hjemmelaget virket klistertunge ski mer fristende, til tross for at min siste tur på planker var i Sulis i 1985. Kanskje jeg burde vaske bilen? Måke litt snø? 

Innledningsvis gikk det rett vest for Sørli som fikk alle sjanser mor. Dog, han hentet seg pent inn på 2-2. Verre var det for sprudlende Faris som sørger for Glimts første mål. Men da han - etter 66 minutter - hadde et tomt bur sju meter foran seg, gikk det galt.

SVARTE NATTA

Så forsvinner selvfølgelig sendingen! Flash-back til en oppvekst med sort-hvitt fjernsyn og dårlig strømtilførsel. Hvor gjørmeoppgjøret mellom Wolverhampton og Derby rett som det var forsvant.

82: Det er grønt lys for dansk dynamitt. 3-2 til Glimt. Grønbæk, som 22 minutter tidligere hadde en ball i stanga (via et Molde-bein) smeller til. 21-åringen fra Risskov tryller frem en scoring, men uten bilder er det umulig å vite hva som skjedde. For så vidt i tråd med høytiden vi er inne i. Alle snakker om Jesus, men ingen har sett ham.

Via røyksignaler får vi vite at Molde får et frispark fra en farlig innleggsposisjon, hva nå enn det måtte bety. 

88: Fortsatt 3-2 til Glimt, skal vi tro at jula skal stå helt til påske? 

INGEN MÅNELANDING, AKKURAT

Jeg stirrer tomt ut i lufta, ser at vinduene burde har vært vasket. Venter på et svar, en avklaring, en bekreftelse. 

89: Ærlig talt, vi klarte å få til en direktesending da det første mennesket landet på månen. Det var i 1969. Nå, i 2023, er det altså ikke mulig å få frem bilder fra Molde. Produsenten klager på internett. Det var det jeg alltid har ment, internett er oppskrytt.

Så kommer meldingen, sannsynligvis med en brevdue. Glimt vant!

Jada, det er deilig det her!

Vi var på vei mot en trist påske, men vi fikk den forventede oppstandelsen. Nå er sorgene slukket, lenge før påskemorgen.

Førr evig!

 

 

 

 

 

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kommentar mening