Foto: Knut Aaserud

Parken med artistslipp: –⁠ Bandet har aldri vært bedre enn akkurat nå

Parkenfestivalen slipper to artister til neste års Torsdag i Parken.


– Madrugada er klare for Torsdag i Parken 2023, og det samme er Vidar Vang & bandet, det opplyser Parkenfestivalen i ei pressemelding. 

Les også første runde med artistslipp til Parkenfestivalen 2023.

– Aldri har vært bedre enn akkurat nå

Saken fortsetter under bildet. 

Madrugada entrer scenen på Torsdag i Parken til neste år.  Foto: Knut Aaserud

– Majestetisk. Storslått. Episk. Ord som er vanskelig å unngå når man skal beskrive en av norsk rocks virkelige storheter, Madrugada. Bandet var på høyden da de la inn årene i 2008. Men elleve år borte fra rampelyset, bidro bare til å forsterke bandets status. Da de tre gjenlevende originalmedlemmene gjenforentes i 2019, for å gjøre ære på debutalbumet Industrial Silence, var de større enn noen gang, noe de også bevist til det fulle under Parken samme år, opplyser Aamodt i 

Turneen de la ut på i 2019, ble oppunder 100 konserter lang. I 2021 slapp Madrugada det svært kritikerroste «Chimes at Midnight», ifølge bandet «et ektefødt barn av helt usedvanlig god stemning», som fikk topplasseringer på listene i både Norge, Hellas, Tyskland og Sveits.  

– Jeg var selv å se dem sammen med 25.000 andre på Panathenaic Stadion i Athen i september, og kan med trygghet fastslå at bandet aldri har vært bedre enn akkurat nå, sier Gøran Aamodt i Parkenfestivalen. 

– Og så er det ekstra gøy at Madrugada tar med seg det lokale koret, Det Vilde Kor på utvalgte låter, legger han til.

– Rått og direkte

Vidar Vang & Bandet skal opptre på Torsdag i Parken 2023. Foto: Pressefoto

– Vidar Vang & Bandet vokste opp sammen i den lille bygda Bjerkvik, nord i Nordland. De spilte på samme fotballag, var i hverandres bursdager, lekte gjemsel og gikk på gulrotslang sammen, sang og spilte i de samme bandene - og var noen ganger forelsket i den samme jenta, heter det i pressemeldinga.

Tidligere i år slapp Vidar Vang dobbeltalbumet «Vidar Vang & Bandet», samme år som han markerer sitt 20-årsjubileum som plateartist. Vidar Vang er nå tilbake med «gamlebandet» - barndomsvennene hans fra Bjerkvik - Gaute Fredriksen (bass), Raymond Jensen (lead gitar) og Kenneth Simonsen (trommer). De han lagde sine to første album sammen med. Produsent er Cato «Salsa» Thomassen, som også produserte debuten deres, «Rodeo», i 2002. 

– Live er Vidar & Bandet lyden av fire mennesker som spiller på instrumenter sammen - uten loops eller forhåndsprogrammerte tracks. Ikke fordi dèt ikke er kult (for det er det!), men fordi Vidar Vang & Bandet ikke er et slikt band. Tenk mer i retning av et klassisk rockeband. 
Det nye dobbeltalbumet er spilt inn live i studio, på åtte dager. Så det du hører er det du får. Rått og direkte, opplyser Parken. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.