Foto: Gorm Kallestad / NTB

SAS-streiken - ingen signert avtale foreligger

Etter flere dager med intense forhandlinger ble det mandag kveld hevdet at streiken var over. Etter noen timer med forvirring bekreftet SAS selv at det ikke foreligger en signert avtale foreløpig.

 NRK meldte først mandag kveld at streiken var over. .

Etter seks dager med intense forhandlinger, hvor det lørdag og søndag varte i 30 timer er nå altså partene enige i følge flere medier. Ovenfor Dagens Næringsliv hevder derimot SAS at det ikke enda er signert en avtale mellom partene. 

Enigheten bekreftes også av leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, overfor Børsen.

– Dette er en tragedie for pilotene, rent avtalemessig. Men det er godt at vi er ferdige og at vi får flyene opp i luften igjen, sier han.

Overfor NRK sier leder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund at avtalen innebærer at 450 permitterte får jobben tilbake. NRK får opplyst at varigheten på avtalen blir fem år. I denne perioden kan ikke pilotene gå ut i streik eller reforhandle avtalen. I Norge er det vanlig at en tariffavtale har en varighet på to år.

Pilotstreiken i SAS er inne i sitt 15. døgn. Partene har vært i Stockholm for å mekle siden onsdag forrige uke. SAS har opplyst at streiken koster selskapet 100–130 millioner svenske kroner per dag. Flere tusen avganger er blitt innstilt.

900 piloter har deltatt i streiken. De mener selskapet har forsøkt å omgå sine forpliktelser til å hente tilbake oppsagte piloter igjen etter pandemien, når de i stedet er blitt tilbudt jobb i datterselskaper. SAS har på sin side avvist dette og mener selskapet forholder seg til alle inngåtte avtaler.

Mandag kveld publiserte SAS en pressemelding hvor de avkreftet at streiken er over. 

– Selv om meklingen har gått i riktig retning, er det ennå ikke signert noen avtale mellom de to partene. På grunn av spekulasjonene i media ønsker SAS å presisere at det foreløpig ikke er signert noen avtale mellom de to partene. Meklingsprosessen fortsetter. 

[annonse]
 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.