Foto: Heiko Junge

Partene i lærerstreiken fortsetter samtalene hos Riksmekleren

Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund er fra klokken 12 søndag igjen på plass hos Riksmekleren for å fortsette samtalene med KS.


I nærmere fem timer satt lærerorganisasjonene og arbeidsgiveren KS sammen hos Riksmekleren lørdag, før samtalene ble avsluttet for dagen i 16.30-tiden.

Da hadde partene også hatt en to timers pause midt på dagen hvor de ifølge leder Mette Walker i Skolenes landsforbund fikk gjort noen interne avklaringer.

Riksmekler Mats Ruland omtalte lørdagens møter som gode, men ville ikke si om partene hadde nærmet seg hverandre i løpet av dagen.

– Vi er ikke i mål med alt. For at det skal være en løsning, må alle elementer som er i spill, være løst, og det er de ikke ennå, sa Ruland.

Arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS understreket at det fortsatt er grunnlag for samtaler.

– Vi ville ikke vært her om det ikke var grunnlag for å snakke sammen, sa han lørdag.

Utdanningsforbundet varslet fredag at de vil ta ut 300 nye lærere i streik fra onsdag neste uke. Dermed kan antall streikende lærere øke til rundt 8.450 om ikke partene finner en løsning.

Lærerstreiken har vart siden 8. juni. I tillegg til Utdanningsforbundet har Skolenes landsforbund tatt ut 107 medlemmer og Norsk Lektorlag 89 medlemmer i streik.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.