Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Pellegrino spøkte med lagkompisen etter målet: –⁠ Han må trene litt mer på akselerasjon


Scoringer fra Faris Pemi, Albert Grønbæk og Amahl Pellegrino ordnet en komfortabel 3-0-seier for Glimt borte mot Aalesund i Eliteseriens tredje runde søndag.

Bodø/Glimt klinket til fra start og hadde få problemer med å sikre sesongens tredje trepoenger mot poengløse AaFK. Glimt opparbeidet seg en tomålsledelse allerede etter 16 minutter, og håpet om å få med seg noe som helst fra oppgjøret ble fort svært lite for Aalesund.

Med nok en seier i boks har Glimt fått en glimrende start på årets sesong. Med full pott, ni scoringer og null mål imot etter tre kamper, kan de fort bli laget å slå.

Glimt spilte kampen uten Hugo Vetlesen, mens Sten Grytebust meldte forfall for vertene. Begges erstattere var svært involvert i oppgjøret, hvor Morten Konradsen noterte seg for to målgivende pasninger, mens Michael Lansing måtte stå imot et realt trykk mot Aalesund-målet.

Grønbæk-mål

Albert Grønbæk trengte ikke mer enn drøye fem minutter på å sende gjestene i ledelsen. Etter raskt kombinasjonsspill fikk dansken ballen fra Konradsen og la til rette for skudd.

Fra 19 meter traff sendte han ballen sikkert og utakbart ned i hjørnet bak Grytebust-erstatter Lansing.

– Selvfølgelig er det deilig å score, men jeg syns hele prestasjonen i dag var veldig fin. Vi gir bort få sjanser, så i dag har vi virkelig hatt en fin prestasjon, sa Grønbæk til TV2 etter kampen.

Glimt beholdt foten på gasspedalen, og ti minutter senere doblet Pemi ledelsen med et hodestøt. Målet kom nok en gang etter godt og tålmodig angrepsspill fra Kjetil Knutsens menn, og for andre gang i kampen var det Konradsen som sto for den målgivende pasningen.

– Han var dessverre for treig

Etter 23 minutter virket Pemi å ha satt sitt andre for dagen, men VAR annullerte scoringen på grunn av en hårfin offside.

14 minutter etter hvilen ordnet Amahl Pellegrino 3-0 på en innøvd frisparkvariant. Fredrik André Bjørkan så ut til å ha fått en tå på ballen, men reprisene viste at Pellegrino skal krediteres for scoringen.

På spørsmål fra TV2 om målet, spøkte Pellegrino om akselerasjonen til Bjørkan.

– Han er dessverre litt for treig. Han må trene litt mer på akselerasjon så får han den neste gang, sa Pellegrino med glimt i øyet.

Vingen var også fornøyd med prestasjonen til laget etter seieren.

– Vi går ut i hundre sånn som vi har gjort i alle kampene hittil. Vi scorer tidlig og kontrollerer egentlig matchen fra start til slutt, sa Pellegrino etter kampslutt

Videre fikk Pellegrino spørsmål om danske Grønbæk nå kan utfordre han til toppscorertittelen, noe han svarte følgende på:

– Han begynte å prøve nye sko denne uken, og jeg sa til han at han ikke fikk bruke de. Han får fortsette med de han har skutt inn. Det er moro å se at han har fått den starten han har fått.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.