Pilotprosjekt gjorde 4. klassingene ved Østbyen mye bedre til å svømme

Skrevet av Pressemelding
11.06.2019 09:26

– Vi er veldig fornøyde med resultatene!

I november gikk startskuddet for pilotprosjektet «Svøm Bedre i Nordlandsbadet» som er et samarbeidsprosjekt mellom Bodø Spektrum KF og Bodø Kommune v/skolekontoret.

Det har gitt alle 4. klassingene ved Østbyen skole, Kjerringøy skole og skolen i Væran 12 gratis klipp til Nordlandsbadet for seg og en foresatt/forelder. Cirka hver 3. uke har Nordlandsbadet stilt med instruktør på temakvelder for å bidra de foresatte med svømmeundervisningen.

Nordlandsbadet har i prosjektet også laget undervisningsmateriell til eleven og foreldre/foresatte.

– Vi er veldig fornøyde med resultatene. Vi har hatt stor tro på prosjektet fra oppstarten og det er godt å se at det har gitt resultater. Det viser bare hvor viktig det er med utvidet svømmeundervisning og mengdetrening for å bli trygg i vann og svømmedyktig.  Dette i tillegg til at skolen har fått inn en ekstra svømmelærer har vært viktig.» Sier, salg- og markedsansvarlig i Bodø Spektrum, Kristin Haugen. 

SCORER HØYEST

Hvert år måles svømmeferdighetene til 4. klassingene i Bodø. Østbyen skole har nettopp gjennomgått denne undersøkelse og scorer så mye som 82 %. Dette er en stor økning sammenlignet med året før, hvor 4. klassingene ved Østbyen skole scoret 67 % og 69,7 % for hele 4. klassetrinn i Bodø skolene.

Tilbakemeldingen fra svømmelærerne er at de opplever at elevene er tryggere og beveger seg bedre i vann sammenlignet med tidligere år. Det er også flere elever som er kommet over til det dype bassenget.

Nordlandsbadet har gjennomført en undersøkelse blant foresatte/foreldre til elevene i pilotprosjektet og tilbakemeldingene er utelukket positiv. De ser store forbedringer i svømmeferdighetene til barna gjennom prosjektperioden.

SVØMMETESTEN

[annonse]
– Eleven skal være svømmedyktig ved å falle uti på dypt vatn, svømme 100 meter på magen, og underveis dykke ned og hente en gjenstand med hendene, stoppe og hvile i 3 minutt (imens flyte på magen, orientere seg, rulle over, flyte på rygg); så svømme 100 meter på rygg og ta seg opp på land». Dette er det samme som øvelse nr. 7 i Svøm Bedre. 

– Erfaringene er veldig positive og vi håper at prosjektet kan videreføres i fullskala og gjelde alle 4.klassingene i Bodø kommune fra høsten, noe foretaket foreslår ovenfor bystyret, forteller Haugen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.