Pinnerød inviterer til duell med de andre nordlandsordførerne på landsskytterstevnet i sommer. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Pinnerød utfordrer ordførere til duell på skytebanen

Ordfører i Bodø, Ida Pinnerød, har invitert de andre ordførerne i fylket til en såkalt «ordførerduell» på landskytterstevnet som skal arrangeres i Bodø i sommer.

Brevet ble sendt av ordfører Pinnerød, Landsskytterstevnet, Det frivillige skyttervesen, og Heimeverndistrikt-14, til ordførerne i Nordland, fylkesordføreren, og statsforvalteren, forrige mandag.

Ordførerduellen på landsskytterstevnet planlegges til den 30. juli. Der får ordførerne skyte med 22-kaliber på 100 meters avstand.

Det er ikke ment å være en konkurranse hvor noen går ut som tapere, men er ment som noe lærerrikt og opplysende.

– I denne «Duellen» er det ikke viktig hvem som vinner eller taper, alle er vinnere og alle får premie, står det i brevet. 

Landsskytterstevnet arrangeres i Bodø i år. Arrangementet er en årlig konkurranse innad i skyttersporten, som kommer til byen igjen denne sommeren, det er 11 år siden sist. Stevnet arrangeres fra 29.juli til 5.august, og det forventes rundt fire tusen skyttere, samt fra ti til tolv tusen besøkende, det kommer fram i brevet.

Bodø har flere ganger hatt vertskapet for stevnet. Første gang i 1900, fulgt så av 1931, 1956, 1966, 1981, 1991, 2001, og 2011.

Programmet for ordførerdagen på landsskytterstevnet i Bodø i sommer. Foto: Bodø kommune, skjermdump

Les mer om:

Landsskytterstevnet
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.