Illustrasjonsfoto: Arkiv

Politiet bevæpnes under VG-listeshowet i Bodø

Skrevet av Eirik Oskarsen
18.07.2017 09:00 - OPPDATERT 15.01.2018 10:08

Per Sverre Steinbakk, politiets operasjonsleder under VG-lista i Bodø, sier til Bodø Nu at politipatruljene kommer til å bevæpne seg onsdag.

- Vi har hatt en dialog med VG-lista over en lengre periode. Det er veldig seriøse aktører som kommer til Bodø, de reiser rundt i hele landet. De har selv med seg et stort apparat, som inkluderer både crew og medisinsk personell. Dette er proffe folk, og de er veldig godt organisert, sier Steinbakk. 

Mye synlig politi 

Det er mye politi som skal i sving i løpet av morgendagen. Steinbakk mener politiet og VG-lista har funnet en løsning som skal gjøre at publikum skal føle seg trygge. 

- Men samtidig er det en stor forskjell på konserter i Bodø og Oslo. Her forventer vi kanskje rundt 8-12 tusen mennesker, i Oslo var det 75 tusen. Samtidig betyr været mye, men det kommer nok mange unge folk uansett, derav mye barnefamilier, sier Per Sverre Steinbakk. 

Politiet har stilt bevæpnet på alle de siste større arrangementene i Bodø det siste året, der Sting-konserten i midten av juni - og speiderleiren - var sist ut i rekken. 

- Alt er helt normalt

- I Norge er det slik at hvert enkelt politidistrikt gjør tiltak etter den aktuelle trusselvurderingen. Vi er bevæpnet på de fleste oppdrag med mye folkemengder og store arrangement, sier han.

- Det gjøres en trusselvurdering nasjonalt og lokalt, men det er ikke noe som tyder på at noe spesielt skal skje. Alt er helt normalt foran morgendagens konsert. Men vi går ut med mer folk enn vanlig - på grunn av den trusselvurderingen som er akkurat nå. Og deretter har vi gjort våre forhåndstiltak i samarbeid med VG-lista fra, fortsetter Steinbakk.  

 

VG-listeshowet starter klokken 18:00 i Solparken onsdag.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.