Foto: Marion Klette

Politiet advarer: – Vanskelige kjøreforhold i hele fylket

Meteorologene har varslet at ekstremværet Gyda vil herje flere steder i landet allerede fra onsdag. Det vil føre til vind, mildvær og mye nedbør – Statens Vegvesenet har også advart mot svært vanskelige kjøreforhold, redusert framkommelighet og stengte veier.

Tirsdag kveld har Politiet i Nordland merket på de kraftige vær-endringene som allerede har begynt å ta tak i Nordland også, og melder om flere biler som har kjørt seg fast. 

– Grunnet væromslag er det nå svært vanskelige kjøreforhold i hele fylket. Vi får nå fortløpende meldinger om biler som har kjørt seg fast eller kjørt av veien. Meldingene kommer fra hele fylket. Til obs, skriver Politiet i Nordland på sin Twitter-konto.

I løpet av onsdagen kan det ventes snø i høyden i Nordland, og det er sendt ut farevarsel om snø og snøfokk for store deler av Nord-Norge, inkludert Salten.

Det virker som om Nordland og Bodø slipper unna det verste ekstremværet, men allerede natt til onsdag kan det bli vindkast opp til 35 meter i sekundet, det er det samme som at det blir storm med orkan i kastene.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.