Foto: Marion Klette

Politiet advarer: – Vanskelige kjøreforhold i hele fylket

Meteorologene har varslet at ekstremværet Gyda vil herje flere steder i landet allerede fra onsdag. Det vil føre til vind, mildvær og mye nedbør – Statens Vegvesenet har også advart mot svært vanskelige kjøreforhold, redusert framkommelighet og stengte veier.

Tirsdag kveld har Politiet i Nordland merket på de kraftige vær-endringene som allerede har begynt å ta tak i Nordland også, og melder om flere biler som har kjørt seg fast. 

– Grunnet væromslag er det nå svært vanskelige kjøreforhold i hele fylket. Vi får nå fortløpende meldinger om biler som har kjørt seg fast eller kjørt av veien. Meldingene kommer fra hele fylket. Til obs, skriver Politiet i Nordland på sin Twitter-konto.

I løpet av onsdagen kan det ventes snø i høyden i Nordland, og det er sendt ut farevarsel om snø og snøfokk for store deler av Nord-Norge, inkludert Salten.

Det virker som om Nordland og Bodø slipper unna det verste ekstremværet, men allerede natt til onsdag kan det bli vindkast opp til 35 meter i sekundet, det er det samme som at det blir storm med orkan i kastene.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.