Politiet aksjonerte og pågrep tre skoleelever i dag. De er nå løslatt. Foto: Preben Hunstad

Politiet: – De tre elevene hadde ingen intensjoner om å skade noen

Av Markus André Jensen
09.11.2017 20:51 - OPPDATERT 10.01.2018 18:06

Løslates i kveld.

I dag gjennomførte politiet i Bodø en storstilt aksjon mot tre skoleelever, etter å ha blitt varslet om trusler om skoleskyting mot Bodø videregående skole.

Politiets etterforskning har i kveld avdekket at det ikke er noe som tyder på at de tre siktede skoleelevene hadde intensjon eller planer om å gjennomføre trusselen.

– De tre personene har i kveld blitt avhørt av politiet hvor de har forklart at trusselen ikke var alvorlig ment og at de aldri hadde planer om å skade noen. Dette støttes også av den øvrige etterforskningen som politiet har gjennomført i kveld, sier krimsjef ved Bodø Politistasjon, Knut Waldemar Solli, i kveld.

Som Bodø Nu skrev tidligere i dag, viser Snapchat-meldingen som politiet aksjonerte på grunnlag av at en av elevene holdt en softgun, med påskriften "kantina imorra".

Nå bekrefter politiet at det ikke var ekte våpen de tok beslag i.

– Beslagene som politiet gjorde i forbindelse med pågripelsene dreier seg om svært realistiske våpenetterligninger, men er ikke egnet til å skade noen.

De tre siktede blir i kveld løslatt fra politiets varetekt.

LES OGSÅ: 

Skuffet elevrådsleder: – Vi skulle blitt sendt hjem med én gang

Dette er Snapchat-meldingen som fikk politiet til å aksjonere

Her pågripes en elev etter trussel om skoleskyting

– Legger vekt på å ivareta elevene og våre ansatte

VIDEO: Stabssjefen forteller om politiaksjonene

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.