Politiet berømmer årets festivaldeltakere.

Politiet skryter av arrangør, vakthold, og pandemi-ungdommen: –⁠ Et utrolig godt arrangement

Objektleder Tom Johansen forteller til Bodø Nu at det har gått svært bra på årets festival, til tross for noen små hendelser.


 – Det har gått veldig bra til tross for at det har vært mye folk her. Vi har hatt noen små hendelser, men det er helt normalt på sånne store festivaler, sier objektleder Tom Johansen.

Noe småtteri har det vært 

Johansen forteller at de har både hatt uniformert politi, men også politi i sivilt. Det skyldes ikke bare den økte beredskapen, men også at de ser en fordel av å ha folk i sivilt.

– Da kan vi gripe inn i situasjoner som vi ellers ikke ville ha gjort fordi vi er mer skjult, forteller Johansen.

– Det er pandemiungdommen som er på festival for første gang, har dere merket det?

– Tatt i betraktning av det, må jeg si at jeg syns det har gått smertefritt, mener Johansen.

Johansen tror årsaken til at alt har gått så bra som det har gjort, skyldes god planlegging fra arrangørens side, samt de mange frivillige som har stilt opp.

– Det har vært utrolig mange flinke frivillige, deriblant de som har med helse å gjøre, også har det vært godt vakthold. Summen av alt, og særlig et godt samarbeid gjør at det har vært et utrolig bra arrangement, også sett fra politiets side, mener Johansen.

I tillegg forteller Johansen at det har vært lite skader:

– Noe småtteri har det vært, men det hører med. Noen har hatt litt problemer med å beregne inntaket av alkohol, også har vi noen kneskader og ankelskader. Det er ikke så rart når du ser hvor mange det er som hopper, danser og spretter. Det er et høyt energinivå, ler Johansen.

Han mener det er imponerende at enkelte har holdt ut i så mange timer. Han syns det er litt vanskelig å sammenligne med tidligere år, ettersom festivalen er på et nytt sted.

 – Jeg personlig, og sett fra politiets side, syns at dette er et bra sted å ha arrangementet i og med at det foregår i kontrollerte former. Det er veldig oversiktlig her, og det er godt planlagt fra arrangør. I forhold til andre Oppturfestivaler har man lært av tidligere erfaringer. Sånn sett blir arrangementet bare bedre og bedre.

Johansen syns kulturfolkene i Bodø er flinke på festivaler:

– All ære til dem for at alt har gått så bra.

Saken fortsetter under bildet. 

Objektleder Tom Johansen sier seg fornøyd etter årets Opptur. Foto: Per-Inge Johnsen

Mange blide ungdommer 

– Det som er positivt, er at vi har sett veldig mange blide, hyggelige folk som har hatt det kjempegøy. Vi har vært heldig med været, ungdommen har likt musikken. Det har vært god stemning og det syns jeg har vært bra. Innimellom har det vært små hendelser, som er naturlig på en så stor festival som dette. Da har vi måttet tatt ut folk som har vært for beruset, eller aggressive og bortvist dem fra området, forteller Johansen.

Samtidig understreker han at det er helt normalt på sånne store arrangement.

Johansen mener at en nøkkelfaktor for at det har gått så bra er å være streng med hvem som slipper inn: 

– Både at de ikke kommer inn på festivalen når de er overstadig beruset, men også at vekterne har den egenskapen at de kan plukke ut folk som er for beruset og som ikke har noe på en festival å gjøre. På den måten unngår vi farlige situasjoner.

Han syns at folk stort sett har vært i kjempestemning.

– De kommer for å høre musikk og være sammen med venner. Været hadde nok mye å si, det er ikke like sjarmerende når det er regn og ni grader. Jeg er kjempefornøyd og så får vi se frem til neste år og satse på at det blir like bra da, avslutter Johansen.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

opptur nyheter