Politi med våpen blir å se under årets Parkenfestival. Foto: Privat

Politiet vil bære våpen under Parken

Skrevet av Pressmelding
14.08.2019 14:48 - OPPDATERT 05.09.2020 00:40

– Det viktigste for oss er at folk opplever at sikkerheten er ivaretatt, sier politioverbetjent Kjell Rune Rogstad.

Fredag er det klart for Parkenfestivalen i Bodø, og politiet vil være tilstede både fysisk og digitalt for å legge til rette for en trygg og trivelig festival.

– Det viktigste for oss er at folk opplever at sikkerheten er ivaretatt slik at de kan nyte musikken og stemningen på festivalen. Det sier politioverbetjent Kjell Rune Rogstad.

BÆRER VÅPEN

Normalt er Parkenfestivalen en festival med lite ordensforstyrrelser, men Rogstad forteller at politiet likevel vil ha en rekke sikkerhetstiltak på festivalen.

Blant annet kommer politiet til å være bevæpnet under Parken.

– Det er ikke noen konkret trussel mot Parkenfestivalen, men på grunn av den generelle trusselsituasjonen i landet og for å sikre en god beredskap vil tjenestepersonene på Parkenfestivalen være bevæpnet, sier Rogstad.

PÅ SNAP

I år som i fjor kommer også politiet til å være tilgjengelig på Snapchat i festivalens åpningstid. Med snapkontoen "Politietiparken" ønsker politiet å gi publikum muligheten til enkelt å kunne sende inn tips dersom de ser eller opplever noe de synes politiet burde vite.

– Snapchat er for tiden en mye brukt kommunikasjonskanal og det er lav terskel for å melde fra der. Vi er veldig glade for at vi under Parkenfestivalen får muligheten til å møte publikum også på denne måten, sier Rogstad.

[annonse]
– Men husk på at dersom du er i nød så er det politiets nødnummer 112 som gjelder, avslutter Rogstad.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.