Her vil oppgraderes stien i det populære turområdet. Foto: Bodø kommune.

Populær tursti i Bodømarka får ansiktsløft

Av Tore Isaksen Seeberg
05.07.2017 15:16 - OPPDATERT 22.01.2018 18:32

Den andre uken i juli vil Bodø kommunes STImuli-prosjekt, i samarbeid med Bodømarkas venner, starte med oppgradering av den mest brukte turstien over Hunstadlia.

Det melder Bodø kommune på sine hjemmesider.

Delen det skal arbeides på er det gjenværende mellom allerede gruset og opparbeidet turstier fra Hunstad barneskole og i andre enden fra Hestdalen.

- Grunnen til oppgraderingen er å prøve å få kontroll på vann og fuktighet, for eksempel i vårløsning og regnværsperioder. Vannet legger seg i stien og fører til unødvendig slitasje på stien og vegetasjonen ved siden av, sier prosjektleder for STImuli, Stein Haugen, i Bodø kommune.

Arbeidene vil foregå med en liten gravemaskin og det tas sikte på at arbeidene skal påbegynnes i andre uke av juli og være ferdigstilt i løpet av august.

- Det vil ikke bli brukt grus eller fiberduk på denne delen av stien. Det vil bare bli brukt stedegne masser. Det vil bli gravd ei lita grøft på ei eller begge sider av traseen, med forhøyning midt på stien, slik at vannet renner vekk. Traseen vil på et par plasser legge litt om slik at bratte bakker unngås. I bratte bakker er det vanskelig å få kontroll på hvor vannet tar veien. Resultatet blir ofte dype grøfter midt i stien, sier Haugen.

Prosjektlederen anmoder folk om å ta hensyn til gravearbeidet i den populære turområdet.

- Ikke gå for nær inn på gravemaskinen uten blikkontakt med fører. Gå heller noen meter til siden og forbi, sier Stein Haugen.

Pressemelding

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.