Isah spiller i Bodø under Parkenfestivalen Foto: Akamike/ Mike Angeles

Presenterer ungt stjerneskudd på Dama di

Skrevet av Pressemelding
28.06.2019 12:00

Parkenfestivalen fortsetter trenden med klubbkonsert på Dama di som en del av festivalen, og i år er det det nye stjerneskuddet Isah som entrer konsertkonseptet «Halv ti på torsdag».

Isah er 19-åringen fra Stavanger, som med sin sjelfulle og r&b-vennlige stemme, på kort tid har rukket å gjøre seg bemerket landet over. Singelen «Hallo» med Dutty Dior er lista på NRK P3 og P1, og allerede nå kan låta regnes som stor en sommerhit med sine fem millioner avspillinger på Spotify.

– Parken hadde jo et klubbprogram før i tiden, og det har vært herlig de to siste årene å være med på å presentere nye artister i samarbeid med Dama di og "Halv ti på torsdag". Isah ble vi jo kjent med når han var her oppe sammen med Karpe nå i april, og jeg fikk i den anledning en link til den nylig utgitte epén "sukkerspinn & hodepine". Det tok vel ca 3 sekunder før jeg forstod at han kommer til å prege den norske musikkscenen stort de neste årene, og han ble booket på stedet, sier Gøran Aamodt i Parkenfestivalen.

Bookingene har heller ikke latt vente på seg for Isah, fra å fylle klubbscener rundt om i landet til å varme opp for Lauryn Hill i Oslo Spektrum. I tillegg har Isah nettopp tilbakelagt en vårturné med Karpe (med et utsolgt Bodø Spektrum som ett av stoppene), og i sommer spiller han på festivaler over hele landet, inkludert avslutningskonserten på Øyafestivalen med Karpe. Uka etter er det Parkenfestivalen og det populære konsertkonseptet «Halv ti på torsdag» på Dama di som står for tur for Isah.

21. juni kom første del av Isah sin debut-EP «sukkerspin & hodepine (del 1)» til terningkast fem fra blant annet NRK P3 og Dagbladet. Sistnevnte omtaler Isah som «det vokalmessige kjærlighetsbarnet til Justin Bieber og The-Dream». Isah er også en vital del av Karpe-prosjektet «SAS PLUS / SAS PUSSY» hvor han bidrar med koringer på omtrent hele albumet og på låtene «Syreangrep» og «Blod, homie».

Omtrent samtidig som Åge Aleksandersen spiller «Torsdag i Parken» i Rensåsparken 15. august går det faste konsertkonseptet «Halv ti på torsdag» av stabelen på Dama di. Siden mai 2016 har utestedet arrangert ukentlige konserter med en god miks av uetablerte lokale band og up-and-coming artister fra inn- og utland. Konsertene starter presist klokken halv ti hver uke, og koster kun femti kroner.

– Det er veldig stats å kunne samarbeide med Parkenfestivalen, som gir oss muligheten til å kunne slå litt ekstra på stortromma når det er festival. Vi kunne nok aldri henta en artist som Isah til «Halv ti på torsdag» uten Parken i ryggen, sier Audun Selnes i Pott og Panne som arrangerer konsertene sammen med Dama di.

– Sist år booka vi girl in red til «Halv ti på torsdag» som endte opp med å bli årets urørt samme år. Jeg føler vi har truffet bra i år også, og skal du se Isah på en liten og intim scene før det virkelig eksploderer bør du gjøre det nå i august, avslutter Aamodt. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.