Stig Otto Nilsen i Stadssalg eier betydelig med aksjer i Flyr. Foto: Stadssalg

Flyr-aksjen stuper, medeier fra Bodø stresser ikke: –⁠ Vi sitter «rolig i flyet»

Flyr vurderer om videre drift er mulig - samtidig tror Stig Otto Nilsen, selskapets nest største eier, at det hele vil løse seg.


Flyr-aksjen fikk røff behandling da Oslo Børs åpnet mandag. Årsaken er at flyselskapet ikke lyktes med sin nye finansieringsplan. I november i fjor gikk Flyr inn for en redningsplan som skulle sikre selskapet 700 millioner kroner i friske midler, men aksjekursen har ligget under det som var nødvendig for å kunne gjennomføre planen.

– Dessverre har ikke Flyr lyktes med den alternative finansieringsplanen og befinner seg nå i en situasjon der styret må vurdere om det finnes alternativer for videre drift, sier styreleder Erik Braathen i Flyr mandag morgen. 

Aksjen falt over 76 prosent fra start. I 10-tiden hadde nedgangen roet seg, og aksjen var da ned noe over 66 prosent.

Ikke stresset

Bodøinvestor Stig Otto Nilsen, har lenge eid store andeler i Flyr, og under «redningsaksjonen» i høst kjøpte han seg på nytt opp for å få betydelige prosenter i selskapet. Han eier ifølge Flyrs investorliste, 6,46 prosent av selskapet, og er dermed nest største investor. Men situasjonen uroer ikke Nilsen.

– Du er ikke stresset altså? 

– Nei, overhodet ikke. Vi sitter «rolig i flyet», sier Nilsen til Bodø Nu. 

– Flyr har fortsatt penger på bok, fulle fly fremover på utenlandsreiser og gode avtaler med reisebyrå, sier han.

– Nå handler det om å jobbe videre med å få tak i kapital. Vi har en utleieavtale på seks fly, («wet lease» - som innebærer at Flyr leier ut både fly og personell,), men flyselskapet krever mer kapital for å inngå den avtalen med oss, forklarer han.

Stig Otto Nilssen stresser ikke tross en utfordrende situasjon for Flyr.  Foto: Privat

– Må snu alle steiner

Nilsen er ikke bekymret over uttalelsen fra Flyr-styrelederen, der det uttales «må vurdere om det finnes alternativer for videre drift». 

– Det er noe de må si uansett, da de må forholde seg til sine aksjonærer, mener Nilsen.

Nilsen tror dette kan bli et vendepunkt, dersom man nå skal klare å hente inn tilstrekkelig kapital. 

– Nå får vi snu alle steiner og komme opp med en løsning. De har jobbet hardt for å ordne opp i dette. Lykkes vi nå, tror jeg vi klarer å klatre oppover stigen. 

Stadssalg er nå nylig også blitt med i styret, hvor Trine Nøvik er bodøfirmaets representant. 

– Vi får se om vi kan påvirke litt - få vist oss frem så godt vi kan fra vår side, sier han. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.