Foto: Andreas Sandnes Olsen

Problemer med kortbetaling skapte kaos for Vinmonopolet

Kortterminaler hos Vinmonopolet og en rekke andre butikker er nede mandag ettermiddag, det gjelder også Bodø.

Kilder til Bodø Nu forteller at banksystemet er nede i hele Bodø sentrum.

Nets bekrefter til NTB at de har driftsproblemer.

– Vi ser at det er driftsforstyrrelser akkurat nå, og vi jobber inngående med å løse det raskest mulig. Vi beklager overfor kundene, sier presseansvarlig Peter Glüsing i Nets til E24.

Danske Nets er blant de største leverandørene av bankterminaler i Norge, og det kan dreie seg om feil med rundt 130.000 kortterminaler rundt omkring i landet.

– Det virker som det er noe mer sentralt, flere apotek og dagligvarekjeder opplever det samme, sier pressevakt Haldor Bing Lorentzen i Vinmonopolet til VG.

Han bekrefter at Vinmonopolet opplever problemer med kortterminalene over hele landet.

På Vimonopolet på Koch senter i Bodø sentrum var det køer utenfor butikken, i tillegg var det køer ved minibanken rett ved for å få tatt ut penger. 

Saken fortsetter under bildet. 

Lange køer ved minibanker for å ta ut penger. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
NRK skriver at også Rema 1000 og Coop har problemer med kortbetaling mandag.

Feilen ligger hos en leverandør, sier kommunikasjonsrådgiver Stål Ulvin Garberg i DNB til TV 2.

– Det er ikke noe feil hos oss, men hos en av leverandørene. Vi er i dialog med leverandør og får se hvor fort det lar seg løse. Det ser ut som at alle bankene har de samme utfordringene, sier Garberg.

Oppdatert 14:00

Nesten alle kortterminalene i Norge var nede mandag ettermiddag. Problemet er nå løst, og det vil snart være normal drift igjen, skriver VG.

– Det tar litt tid før alt er oppe som normalt, men jeg vil si at nå skal alt snart være oppe å gå, sier Pål Andre Fredriksen, administrerende direktør i Verifone, som lager betalingsløsninger, til VG.

– Hvis du går i butikken nå, skal du ha en ganske vanlig opplevelse. Alt skal være tilbake til normalen innen en halvtime-times tid, sier han.

Feilen ble oppdaget i 12-tiden mandag. Opp mot 130.000 bankterminaler var rammet.

Saken oppdateres.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.